Hány nem létezik?

Figyelt kérdés

2022. dec. 26. 08:18
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
69%

19: Ezek a nemi szerepek és a sztereotípiák. Egyébként sem ilyen fekete-fehér az olvasatuk ahogy leírod, mert a társadalmi viszonyulás sem egységes, de persze lehet dolgozni azon hogy az ártalmas sztereotípiákat lebontsuk. Viszont ennek mi köze a 72 genderhez? Ha nem szeretek focizni akkor már nőnek kell éreznem magam? Nem lehet azt mondani, hogy én egy férfi vagyok aki nem szeret focizni? Akkor már van létjogosultsága ennek:

“Autigender: Having a gender identity that feels to be closely related to being autistic.”

Na, ne szórakozzunk már ez egy vicc. Pedig én azt még elismerem, hogy van aki transzgender, vagy agender, nem érzik magukénak a születési nemüket, ennek biológiai okai is vannak. Na, de hogy autigender meg még 70 hasonló kitalált bullshit, és ezt valaki tudománynak nevezi…:D Hát azért álljon meg a menet.

2022. dec. 26. 22:25
 22/62 A kérdező kommentje:

"Hogy milyen szituációban milyen kötelességek vonatkoznak rád, annak meg pláne semmi köze az identitásodhoz"

Mert annak az identitásnak van köze hozzá, amit rám osztanak idegenek. Megint, a biológiai nem miatt. Nem egyszerűen csak "férfinak" tartanak, hanem mindenféle mást is társítanak hozzá. Ahogy írod, pl. kötelességeket is, amit én semmikor nem ígértem, hogy vállalom, hanem szimplán jár a biológiai nemmel, habár azt nem én választottam.

Sajnálom, hogy ezt nem akarod megérteni. Ezen nem tudok segíteni.

Szerencsére a világ változik és remélhetőleg az olyan gondolkodást, mint a tiéd hátra fogja hagyni.

Ahogy tette a szexizmussal és a rasszizmussal is.

🤞

2022. dec. 26. 22:37
 23/62 anonim ***** válasza:
34%

"Mert annak az identitásnak van köze hozzá, amit rám osztanak idegenek"

Nem osztanak rád semmiféle identitást. A biológiai nemed a fogantatással kapod, a rád vonatkozó jogokat és kötelességeket a születéseddel/állampolgárságoddal.

Egyikhez sincs semmi köze, egyiken sem változtat hogy te minek szeretnéd képzelni magad, hogy mi az identitásod.

2022. dec. 26. 22:41
 24/62 A kérdező kommentje:

"Viszont ennek mi köze a 72 genderhez?"

Szerintem az a köze hozzá, hogy nem lenne ilyesmire szükség, ha eleve nem léteznének ezek a sztereotípiák.

Egyeseket ilyen elméleti pofonokkal kell emlékeztetni arra, hogy nem mindenki olyan, mint ő. És erre a legjobb eszköz a saját koncepciója: ha szerinte egy xy neműnek ez a szerepe, akkor én zy nemű vagyok.

Persze lehet más ezt máshogy érzi. De én ezt egy ilyen védelmi mechanizmusnak érzem, amit a sztereotipizálóktól tanultak el.

"Legyél férfi!" mondják, ha elsírod magad.

"Leszek femgender!" mondják, mert így nyugodtan sírhat, hiszen a sztereotip feminim dolgokkal azonosul.

Én így látom, de lehet tévedek.

Ugyanakkor szerintem is egyszerűbb lenne, ha elfogadnánk, hogy mindenki különbözik. De úgy látszik sokan szeretik a címkéket és a skatulyát, mert másból nem értenek.

Inkább legyen 74+ nem, mint kettő. Én ezt mondom.

2022. dec. 26. 22:44
 25/62 A kérdező kommentje:

"Egyikhez sincs semmi köze"

Már miért ne lenne, amikor az alapján határozzák meg a sorsom?

Csak ahhoz van köze.

És ha már állampolgárság, akkor igen, az is zavar, hogy "keresztény országként" hivatkoznak egyesek az országra, nemzetre. Nekem nincs keresztény identitásom, mégis ezt is el kell viselni.

Kutyafülét!

2022. dec. 26. 22:48
 26/62 anonim ***** válasza:
78%

"Már miért ne lenne, amikor az alapján határozzák meg a sorsom?"

Senki nem határozza meg az identitásod, se a sorsod.

"És ha már állampolgárság, akkor igen, az is zavar, hogy "keresztény országként" hivatkoznak egyesek az országra, nemzetre."

És? Hogy te keresztény vagy-e vagy sem, azt sem határozza meg senki helyetted.

2022. dec. 26. 22:52
 27/62 A kérdező kommentje:

Jó, igazad van.

Akkor minden rendben.

Szia.

2022. dec. 26. 22:56
 28/62 anonim ***** válasza:
22%

"A lémyeg, hogy az emberek 99,9%-a a biológiai nem alapján hívja a másikat férfinak vagy nőnek."

Tehát szerinted az emberek 99,9%-a mielőtt hölgyemnek vagy uramnak hív valakit, kromoszómavizsgálatot kér tőle, hogy a helyes megszólítást alkalmazhassa?

2022. dec. 27. 19:05
 29/62 anonim ***** válasza:
85%

"Tehát szerinted az emberek 99,9%-a mielőtt hölgyemnek vagy uramnak hív valakit, kromoszómavizsgálatot kér tőle, hogy a helyes megszólítást alkalmazhassa?"

Az esetek hatalmas többségében egyetlen ránézésre egyértelmű, hogy az illető férfi vagy nő.

2022. dec. 27. 19:08
 30/62 anonim ***** válasza:
17%
#29: Akkor ezek szerint mégsem a biológiai, hanem a társadalmi nem számít? Hiszen amit te írsz, az éppen erről szól.
2022. dec. 27. 19:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!