Volt már olyan, hogy szégyelltétek, hogy magyarok vagytok? Ha igen, miért?
Az utóbbi idöben egyre gyakrabban, amióta egyre több szégyellni való történik a politikában.
Igazán ebböl nem lett még gondom, aki tudja, hogy magyar vagyok, az azt is tudja, hogy normális ember vagyok, aki meg nem ismer, annak nem kötöm az orrára azt, hogy magyarnak születtem.
Egyszer nagyon szégyelltem volna magam, de nem tudódott ki.
9 órás repülőút, Swissair, business osztály.
Ott korlátlan az italfogyasztás.
Folyosó egyik oldalán én, a másikon 2 magyar, nem ismertük egymást.
Egyfolytában hívták, csesztették az egyébként igen csinos stewardesst, egyik feles a másik után, ugráltatták ő meg szegény csak mosolygott, ajánlatokat tettek..
Szégyelltem magam helyettük is csendesen.
Külföldön élek és számos emberrel vagyok kapcsolatban a világ minden tájáról.
Amik eddig kellemetlenül érintettek:
Bementünk egy McDonaldsba, magyarul beszélgettünk, mire megjelent két honfitársunk és közölték, hogy "Ti is magyarok vagytok? Tudtok adni egy kis pénzt?"
Aztán égett a pofám, amikor a társasházunkba mindenkinek bedobtak egy szórólapot, miszerint: "Egy magyar család szívesen fogad minden működő műszaki eszközt"
Az is kellemetlen volt, amikor Ukrajnában egy üzleti ebéden kérdezte meg egy ukrán kolléga, hogy magyarázzam már el neki mi folyik ott Magyarországon, mert ő épp ésszel nem tudja felfogni.
Aztán az is kellemetlen volt, amikor az egyetlen magyar kollégákról kiderült, hogy alkohol- és drogfüggő és többször rá kellett hívni a mentőket, és nekem kellett tolmácsolni.
De most is kellemetlenül érzem magam, amikor mindenki azt kérdezgeti, hogy mi ez a szivárványos cirkusz az arénával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!