A napokban családi nap volt a munkahelyen, szégyelltem az egész helyzetet ami volt, jogosan gondolom így?
A tehetősebb magasabb pozíciójú embereknek, ott volt a családja színe java legalább 8-13 fős csoportokban járták végig a multit, de voltak mérnökök melósok családjai is.
Idén úgy hozta az alkalom hogy pont délelőttben dolgoztunk, ezáltal kísérővel bár, de mindenhova bevihették, megmutathatták a munkafolyamatokat a hozzátartozóknak, szégyen nem szégyen kisebbségi érzetem van egy tanultabb emberrel szemben, és ez állandó azokkal is akik évek óta ott dolgoznak technikusként stb, van aki magától köszön mert egyszer segítettem neki meg ilyenek, de érezni lehet a társadalmi szakadékot közöttünk.
Egészen fiatalokat is hoztak, és megalázó volt ahogy a gépészmérnök, és attól magasabb pozícióban elhelyezkedő Apuka azt mutogatta a gyerekeinek, hogy én miként pakolászok homlokvillással néha egészen magasra, és ők csak egy család voltak, néha 2-3 család több fővel is állt és nézett percekig, elvégre raktári területre a gyárigazgatónak is munkavédelmi cipőt kéne húznia, azonban voltak nagyon csinos nők(feleségek is), kiöltözve, akikre látszólag semmi nem vonatkozhatott abban a pár órában.
Alig vártam hogy vége legyen, nem is tudom mit gondolhattak egy ilyen, vagy még ettől lejjebb lévő munkát végző emberről. Átfuttot a fejemen minden marhaság, aminek lehet alapja (Ha nem tanulsz, te is így fogsz dolgozni, vagy épp csicska munka 12 órában kamionról le-fel, ami nem kell rögtön az polcra stb)
Valamennyire most láttam át hogy többet jelent sok embernél az ész, tudás, mint a külső, mert nálam gyengébb külsővel rendelkező, megkopaszodott vézna srác aki vágja a különféle szerszámgépek kalibrálását, olyan csajjal jött hogy csak néztem, na az olyan kb rám sem nézett munkás ruhába, de ha felöltözök munka után és a parkolóban észrevenne, nem gondolná hogy azelőtt még bent pakolászott.
Tovább az is frusztrált hogy azt hihették többen, hogy szerencsétlen végzi a dolgát, de sose lesz jó élete, közben meg nem is ismernek személyesen hogy milyen vagyok, és mi vesz körül engem.
Túlgondolod szerintem. Mások sem szeretik ha nézik őket munka közben. Engem is zavar. Amikor meg végigvezetik a családot mintha szafari-parkban lennének, attól az ember jogosan érzi úgy magát mintha egy természetfilmben mutogatnák az életét. Elvégre a munkádat vették meg, nem a lelkedet adtad el nekik. Tehát ez az érzés kellemetlenséggel töltene el minden egészséges mentalitású embert. Basszus, te ott nem a targonca egyik villája vagy akit be lehet mutatni munkavégzés közben! Te beviheted a családodat megmutatni nekik, hogy itt ez a bácsi aki eldönti mennyi prémium jár, tőle függ mekkora lesz idén a karácsonyfa?
Másrészt, ezek a jól öltözött bámészkodó emberek egyáltalán nem gondolnak rólad semmit ilyen mélyreható részletességgel. Vagy tényleg érdekesnek találják a munkafolyamatot vagy halálra unják magukat közben és arra törekednek, hogy érdeklődve végigjárják a szokásos köröket.
Én is sajnálom egyébként hogy ilyen vezetőséggel kell dolgoznod, ahol minimális intelligenciával rendelkeznek ott ez úgy történik, hogy előzetesen felkérnek rá, hogy mutasd be az aktuális munkafolyamatot és ha valakit bevisznek, akár egy egész csoportot, akkor előtte elmondják miért vannak ott, kik ők, és téged is bemutatnak nekik.
Ilyen velem is volt.Aztán belegondoltam abba,hogy én 15 éve boxolok,ezért a földön élő emberek 99%át le tudnám ütni egy bunyóban.Valamint felcsíptem és lefeküdtem 89 nővel,mielőtt megállapodtam és még kondizni is járok.
Szóval lehet,hogy ő jelenleg jobban keres,fontosabb beosztása van és ebben dominánsabb mint én,de az élet rengeteg területén én sokkal nagyobb alfa vagyok.
Meg az is eszembe szokott jutni,hogy jézus is csak egy ács volt,mégis a valaha volt legismertebb ember.Szóval ahogy tyler durdant mondta-nem a munkád vagy és nem a bankbetéted,nem egy menő ruha vagy...
De velem volt olyan,hogy tőlem magasabb pozícióban lévő embereket lecsaltam edzésre.Kaptak a pofájukra egy kicsit,de nem ez a lényeg,hanem az,hogy meglátták,hogy az ott az én terepem,ott én vagyok az,akik ők a cégnél és így kiegyenlítődik a mérleg.Tehát nem nézem le magamat,nem tudnak bennem megfelelési kényszert ébreszti,mert jóban vagyok önmagammal.Kedvelem és elfogadom azt aki vagyok.Mondjuk már régen nem is vagyok alkalmazott hanem saját vállalkozásom van,gondolom azért ez is közrejátszik ebben haha
Szerintem van aki kb így érzi ilyen bemutatón magát. Fentről nem tudhattad mit mond a " fejes a gyerekének ".
remélhetőleg azt Fontos azŐ munkája. Mert nem lenne a boltba a polcon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!