Munkahelyen kajaidőben miért futnak úgy az emberek enni, mintha soha egész életükben nem kaptak volna táplálékot?
Utálnak dolgozni.
Érdeklődés nélkül végzik a munkájukat.
Szellemileg alulméretezett, monoton munkát kell végezniük sajnos.
Ha lekötné őket amit csinálnak nem is gondolnának evésre.
Én kibírok 8 órát, de utána zabálok, míg van levegőm.
Akkor volt a legjobb az emésztésem, a közérzetem, az állóképességem, mikor 2 óránként ettem.
Ez azért függ attól is, ki hol dolgozik, és milyen a kajaszünet. Nálunk pl. nem nézi szigorúan a főnökség, lényeg, hogy a munka legyen készen. Így akár, ha nagyon akarsz, akkor egy órát is távol lehetsz, nem kell sietni, nem ugyanabban a fél órában zúdul ki mindenki enni. És még van így is, aki 9-kor kezdődő munkaidőnél 11kor már veri a tamtamot, hogy ő éhes és kajcsikálni akar (és kb. fél órára lakik a munkahelytől)... na arra én is nézek... főleg, hogy irodában dolgozunk, és mindenkinek van szekrénye, amiben tárolhat mindent, így snackeket is simán be lehet vinni, ha vkinek elkezdene égni a gyomra vagy hirtelen leesne a cukra. Meg simán le is lehet menni boltba.
Viszont más helyeken meg megvan az, hogy mindenki csak 12:00 és 12:20 között ehet (ha benne van vmiben, akkor fejezze be, ha nem fejezte be az ebédidő végéig, akkor ígyjártálkomám), nem mehet ki magának vásárolni, nem tárolhat kaját a munkahelyén... hát ilyen körülmények között nem csodálom, ha vki idegbeteg.
Vagy akkor, ha mondjuk ingázik, és ha még otthon reggelizik is, az ebédidőig már lehet, hogy 5-6 órája nem evett (mert ugye utcán, vonaton enni bunkóság stb.).
Amúgy igen, ki lehet bírni 8 órát kaja nélkül, ha muszáj, de nem igazán érdemes és nem is egészséges. Ha nem eszik az ember rendszeresen és méretben pont jó adagokat, az az energiájára, agyműködésére is hatással van, az meg a munkában baromira nem jó.
Hát talán azért, mert éhesek... ez még nem jutott eszedbe?
Amúgy meg nyilván ki lehet bírni 8 órát kaja nélkül, csak éppen nem egészséges. Az egészséges vércukorszint megtartásához 3 óránként kell enni, napi 5x étkezés a megfelelő (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora). Normális esetben mindenkinek így kéne táplálkoznia ahhoz, hogy mind fizikálisan mind pedig szellemileg egyensúlyban tartsa magát és hosszú ideig megtartsa az egészségét. Sajnos a munkahelyek többsége ezt nem veszi figyelembe, és nem biztosít 3 óránként szünetet, munka közben pedig nem engedik az étkezést. Nem csoda, ha az emberek éhesek és ebből következően nyűgösek lesznek az ebédszünetig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!