Ha cafetériát igényel valaki egész évre, de közben felmond a munkahelyen?
Figyelt kérdés
Mi történik ilyenkor? Vagy érdemes ilyenkor csak fél évre igényelni, ha valaki munkahely váltáson gondolkodik? Érhet valamilyen hátrány, pl. bírság?
Köszi a válaszokat, még kezdő vagyok munkahely terén.
2016. jan. 27. 20:32
1/5 anonim válasza:
Elvileg vissza kell fizetni, de lehet, hogy a munkáltató eltekint ettől.
2/5 anonim válasza:
Egy összegben kapod meg az éves cafetériát? Egy ismerősöm volt így, neki azt mondták a munkahelyén, ha felmond, időarányosan vissza kell fizetnie. Sztem a legtöbb helyen így működik.
3/5 anonim válasza:
Nálunk 1/2-évre előre odaadják. Tegnap töltöttem ki épp. Ott van a papír alján, hogy amennyiben közben felmondok, akkor a fennmaradó cafeteriát levonják az utolsó fizetésől.
4/5 A kérdező kommentje:
Mindig utólag, havonta adja a munkáltató. De egy évre előre töltenek ki cafetéria igénylő lapot, és gondolom az alapján adja le a rendelést a munkáltató, hogy mennyi pl. Erzsébet utalványt kér. Vagy hogy mennyit utaljanak a delikvens Szép kártyájára minden hónapban. Ha utólag kapom a cafetériát, akkor mit kell tennem, ha felmondok?
2016. jan. 28. 18:44
5/5 anonim válasza:
2. vagyok
Az nem számít, hogy előre nyilatkozol az egész évről. Ez mindenhol így van, és módosítani is csak nyomós indokkal lehet, mert ez így egyszerűbb a munkáltatónak. De az Erzsébet utalványokat havonta rendelik meg, meg a Szép kártya utalásokat is havonta indítják. Tehát ha te most leadod az egész éves tervezetet, de május 10én felmondasz, akkor az áprilisit még megkapod, de a májusit már nem (ill vannak helyek, ahol még azt is), de nem kell aggódnod, az év további részét szimplán csak nem kapod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!