Két óvodás gyermekemmel sokszor egész éjszaka fent vagyok, mert betegek, másnap a munkahelyen alig lézengek a 12 órás műszakjaim alatt, jogosan várja a munkahely, hogy a nagyszülők mindig elvállalják a beteg gyereket?
Mindkettőnél dolgoztam amint két évesek lettek bölcsődébe mentek és soha nem mentem táppénzre velük.Egyik gyermekem tartós beteg, sok probléma van, autoimmun beteg.
Kolléganőim szemrebbenés nélkül mennek táppénzre a legkisebb náthájukkal és a gyerekeikkel is, tőlem viszont elvárás, hogy mivel a szüleim közel laknak és mindig elvállalták a beteg gyerekeimet, hogy ezentúl is megtegyék.
Sajnos már nem a régiek, betegesek és kérték, hogy ezután a legvégső esetben szóljak már csak.
Hogy értessem ezt meg a munkahelyemen?
Nem kell magyarázkodni. Főnök, hívtak az oviból, beteg a gyerek, hazamegyek. Majd hívlak, hogy mi volt a dokinál és várhatóan mikor jövök. Ennyi.
Ha nagyon érdeklődik, mond meg hogy a szüleid most nem tudnak rá vigyázni. De amúgy semmi közük hozzá. Nem kell körmondtokban magyarázkodni, semmi rosszat nem teszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!