Úgy szégyenlem magam, annyira nem tudtam mit kezdeni már vele, hogy bántottam, nagyon erősen-túl erősen megragadtam a grabancánál-nyaka mögötti bőrt. Veletek már volt olyan hogy szégyelltétek magatokat, mert nem úgy bántatok vele mint kellett volna?
Állatvilágban is van olyan, hogy a domináns állat megmarkolja a társát.
Én ugyan sosem büntettem a kutyám, de ő szinte angyali jó volt mindig. Én nem hibáztatnám magam. Légy vele türelmes és magaddal is. :)
Ez működött, vagy ezek után is folytatta az őrjöngést?
A mércédet a kutyához igazítsd, ne magadhoz! Ha egy keményebb fakír kutyád van, ott nem sokra mész a pöcköléssel és bökdöséssel. Csak annyit érsz el vele, hogy elkezd ignorálni téged vagy még ideresebb lesz. Márpedig van, amikor kell a kizökkentés a viselkedésből.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod! Neveled, aminek lesz is eredménye! :)
Az ilyen távolról tiltáshoz olvass utána a tükör módszernél használatos palack dobásnak. Nyilván nem kell hozzávágni a kutyához a pl. fél literes kavicsokat tartalmazó palackot, elég mellé is, viszont arra jó, hogy kizökkentse a kutyát a tevékenységéből. Kvázi, mint a póráz vagy a kéz meghosszabbítása, mert 10méterre is el tudok dobni, ha kell. Ha abba hagyta és behívható arra meg mehet a jutifali.
Nekem ez vált be a kerítés mellett vaduló kuttyomnál.
Ha csak egy pillanatra hagyta abba, és utána folytatta a nem kívánt viselkedést, akkor nem hogy túl erősen, hanem még mindig gyengén hatottál rá.
Ne legyen lelkifurdalásod.
Ma megpróbáltam séta közben hazafelé még erősebben,határozottabban. Úgy tűnik bevált, meglepődött és jött velem utána tovább.
Köszönöm a válaszokat, igyekszem akkor eszerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!