A kapitalista rendszer velejárója, hogy az emberekek önzőbbek, gusztustalanabbak mint példul egy kommunista rendszerben, ahol segítőkészebbek és morálisan fejlettebbek?
Én utaztam és éltem nyugati országokban eleget, és a kelet-európai posztkommunista országokkal szemben a legnagyobb eltérést az emberek magatartása szempontjából az önzőség, magának valóság tekintetében fedeztem fel. Nyugaton sokkal általánosabb ez, és el is van fogadva, hogy senkit nem érdekel senki saját magán kívül. A szívesség fogalma nem ismert. Minden pénzbe kerül. A barátok, a dícséret, a szép szavak, semmi sincs ingyen.
Ez a kapitalizmus elkerülhetetlen velejárója, hogy a rendszer kihat valamilyen szintem az emberek értékrendjére is?
-mert egyenlőséget hirdet?
Azt hirdet, csak éppen nem azt hozza létre, hanem a nyomort és az elnyomást
-Most lett jelentve a kérdés!
"Mert az emberekben van összetartás, egymás szeretet és nem egymással szembeni gyanakvás " Annyi hülye jár ide, hogy nem tudom eldönteni, hogy csak trollkodik-e. Mindenesetre ha nem, az nagyon szomorú. Újabb példája a közoktatás csődjének. Ja, annyira szeretlek, hogy rádhívom az ÁVOt egy koholt váddal, mert egnap beszóltál nekem a kocsmában. Életed végéig bezárnak.
A kommunizmus az egyenlőségről szólt?:D
Akkor azért volt az,hogy míg egyesek éheztek,addig a párttitkárok a méregdrága kubai szivart szívták napi rendszerességgel.
11
De az ÁVÓ meg a diktatúra az nem a kommunizmus elvei :D el vagy tévedve barátom. Annyi történt, hogy az elveket rosszul ültették a gyakorlatba.
Biztos találsz napjainkban olyan országokat ahol a kapitalizmus a diktatúrával párosul. Tehát nem, nem a kommunizmus találmánya a diktatúra!
12
"Amit Fidel Castro csavart Che Guevara combján..."
12
Rosszul volt a gyakorlatba ültetve. Kapitalzmusban is egy réteg nélkülözik (98%), és egy szűk réteg úszik a pénzben.
"mint példul egy kommunista rendszerben, ahol segítőkészebbek és morálisan fejlettebbek"
Kérdezd meg a 40 millió kínai áldozatot hogy Mao mennyire volt morálisan fejlett. Vagy a kulákokat hogy Sztálin mennyire segítőkész volt velük:
Vagy ma Kínában az ujgurokat (szégyen gyalázat hogy ezzel az országgal üzletelünk)
"Rosszul volt a gyakorlatba ültetve"
Akinek ilyen szavak hagyják el a száját azt messzire el kell kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!