Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A kapitalista rendszer velejár...

A kapitalista rendszer velejárója, hogy az emberekek önzőbbek, gusztustalanabbak mint példul egy kommunista rendszerben, ahol segítőkészebbek és morálisan fejlettebbek?

Figyelt kérdés

Én utaztam és éltem nyugati országokban eleget, és a kelet-európai posztkommunista országokkal szemben a legnagyobb eltérést az emberek magatartása szempontjából az önzőség, magának valóság tekintetében fedeztem fel. Nyugaton sokkal általánosabb ez, és el is van fogadva, hogy senkit nem érdekel senki saját magán kívül. A szívesség fogalma nem ismert. Minden pénzbe kerül. A barátok, a dícséret, a szép szavak, semmi sincs ingyen.

Ez a kapitalizmus elkerülhetetlen velejárója, hogy a rendszer kihat valamilyen szintem az emberek értékrendjére is?

2020. okt. 31. 12:19
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
85%

LOL:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nem, ez pont a kommunizmus velejárója.

A nyugatiak általánosságban sokkal nyitottabbak, kevésbé önzőek, befogadóak, mint a volt keleti blokkban élők. Ez többet között a komcsiknak is köszönhető.

2020. okt. 31. 12:22
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésfeltevésed téves általánosítás, éppen az ellenkezöjét tapasztaltam eddig életemben.
2020. okt. 31. 12:27
 3/35 A kérdező kommentje:

1

Te jártál már nyugaton? Ott a szívesség fogalma nem ismert.

2020. okt. 31. 12:30
 4/35 A kérdező kommentje:

1

Érdekes, nem ezt tapasztalom. Akkor biztos neked van igazad.

2020. okt. 31. 12:30
 5/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen, éltem kint, és eddig MINDENKI épp ellenkezőleg gondolja, mint te.
2020. okt. 31. 12:36
 6/35 A kérdező kommentje:

5

Ez érdekes. Jól mellélőttem. Te vagy az a fanatikus angolvédő?

2020. okt. 31. 12:38
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

Mert aztán a kommunisták mindenkit szerettek,igaz?

:D

2020. okt. 31. 12:39
 8/35 anonim ***** válasza:
100%

Milyen angolvédő?

Képzeld, egész életem során SOHA, SENKITŐL nem hallottam azt, amit tőled. Épp az ellenkezőjét.

2020. okt. 31. 12:47
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges provokáció a kérdésed, azt csinálod, hogy veszel egy igaznak tűnő állítást (a nyugati világban elanyagiasodtak az emberek, és mindenki önző), majd ennek ellenpólusára helyezed a kommunizmust, ezzel jó színben feltüntetve azt a pestist, és még ki is jelented, hogy a kommunista rendszerben az emberek morálisan fejlettebbek...

Ennyi erővel akármilyen rendszert vagy történelmi korszakot kiemelhetnél, maga a kommunizmus attól nem lesz jó vagy rossz, hogy a kapitalista világban milyenek az emberek... A kommunizmus önmagában egy elcseszett dolog, és mindenről szól, csak a morálról és a segítőkészségről nem...

2020. okt. 31. 12:47
 10/35 A kérdező kommentje:

9

De miért is elcseszett dolog? Mert egyenlőséget hirdet? Mert az emberekben van összetartás, egymás szeretet és nem egymással szembeni gyanakvás (amit a kapitalista rendszer versenye szül).

Igen. Elsődleges szempont az, hogy a kommunizmusban az ember jobbak. Neked mi az elsődleges szempont? A pénz? Az anyagiak? Akkor neked sem lehet valami fényes értékrendszered. Na és ha esetleg hatékonyabb a kapitalizmus. Boldogabbak tőle az emberek? Nyugaton az emberek 70%-a pszichológushoz jár, valamilyen gyógyszert szed. Mert senki nem bízik senkiben. Mindenki valamilyen hasznot akar húzni a másikból. Nincs ingyenes barátság, szerelem. Mindnél közbejönnek az anyagiak mint szempont!

2020. okt. 31. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!