Milyen egyetemre menjek? Jog vagy orvosi?
"Ez a fél mondatot pontosítottam, hisz elég hosszú a kérdezz-felek ebben a kérdéseben. És itt úgy láttam hogy van amit nem olvastál el.(és tényleg nem)"
Értem, de te még mindig nem érted. Ez csak a 2012 után kezdőkre vonatkozik amiket leírtál.
Aki 2012 előtt kezdte a felsőoktatásban a tanulmányait az kicsit más.
Mivel te azt írod hogy 4 félév (azaz 2 év) "veszett el", ezért már csak 8 féléve marad. Pedig 2013 mínusz 2 = 2011. Azaz ha valaki 4 félévvel ezelőtt kezdte el a képzését, az még 2012 előtt kezdte. Szóval rá más szabály vonatkozik.
Amúgy nem tudom mit nem olvastam el, mivel minden bejegyzésedre válaszoltam, viszont nekem megint önmagam kellett ismételnem, szóval úgy tűnik te nem értettél jól valamit vagy te nem olvastál el mindent. Próbálok finoman fogalmazni, és köszi az észrevételt az első kommenteddel, mert nekem is segített hogy észrevegyem hogy mit nem fejtettem ki elég jól.
Kérdező sok sikert.
"Olyan jogász szeretnék lenni, akinek nem az a legfontosabb, hogy anyagi és társadalmi elit szerepében tetszelegjen, hanem érdemleges, elhivatott munkát végez, és az emberek problémáit megfelelően tudja kezelni, segít a megoldás megtalálásában. Olyan terület felé fogok orientálódni, amelyben ezeket meg is tudom valósítani. Talán egyelőre túl idealista vagyok, de úgy érzem a jog a helyzetemben a legjobb döntés. :)"
Nem az a baj ha idealista valaki, hisz szerintem alap lenne az hogy a fejlődésre és a jóra törekszünk.
A fontos inkább a gerinc és az elszántság megléte kellene legyen. Több tízezer jogász van ma Mo-n. Szóval mindegy milyen terület felé orientálódsz, ha meg akarod őrizni a gerincedet és nem a pénz (korrupció pl) mellé állni akkor harcolnod kell, mindegy milyen területen vagy. Te eleve úgy gondolod hogy alá kell vetned egy területnek magad. Pedig ez nem így van. Egy jó szakember a saját területén ér el sikert, nem pedig magát veti alá egy-egy területnek, ami épp kizsákmányolná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!