Ha orvosi egyetemre akarok menni muszáj érettségiznem matekból?
Figyelt kérdés
Nyolcadikos végzős vagyok és most kell választanom, hogy angol-magyar vagy biológia-kémia osztályba menjek...Ha biológia-kémia osztályba megyek akkor kell érettségiznem matekból, de matekból nem vagyok jó.Mindíg 6-7-re voltam lezárva (10-es skála). És orvos szeretnék lenni (még nem döntöttem el hogy milyen szakra megyek)...Köszi a válaszokat! :)2013. jún. 8. 13:24
1/9 anonim válasza:
Ha bármilyen egyetemre akarsz menni, sőt egyáltalán ha érettségit akarsz, akkor muszáj érettségizned matekból. Kötelező.
2/9 anonim válasza:
Vannak kötelező tárgyak (matek, magyar, töri, 1 idegen nyelv), és emellé orvosira kötelező még az emelt biosz és az emelt fizika-emelt kémia közül az egyik.
3/9 anonim válasza:
Matekból kötelező érettségizni...
4/9 eperke20 válasza:
Tök mindegy, hogy magyar-angol, vagy biosz-kémiára mész. A matek érettségi mindenhol kötelező.
5/9 anonim válasza:
Persze szerezhetsz papírt, hogy ne kelljen ;D
--> Diszkalkulia. Egyik volt osztálytársam betanulta a tüneteket, elment szakemberhez, és kapott papírt. De ő jogra ment...
Aki egy matek középszintűvel nem bír megbirkózni, az ne akarjon orvosira menni.
Különben meg nem ezen a választáson fog múlni, hogy később felvesznek-e orvosira :)
6/9 anonim válasza:
Attól, hogy nem tetszik, amit írtam, még igaz.
Orvosin nincs matek, de ha a középszintű matekérettségi problémát okoz valakinek, annak az orvosi kémia és a fizika sem fog menni, még akkor sem, ha amúgy nincsenek nagyon bonyolult számolások orvosin.
7/9 anonim válasza:
Egyébként elsőéves orvostanhallgató vagyok a SOTE-n, tehát tudom, hogy mit beszélek.
8/9 anonim válasza:
Magyar , matek, töri, nyelv, emelt biológia, emelt kémia/ fizika. De ha nem megy a matek akkor felejtsd el az emelt kémiát és vele együtt az orvosit is.
9/9 anonim válasza:
érettséginél minimális a ponthatár a 2eshez,és ha mégse sikerül szóbelizhetsz is.nem akkora szám egy nyomorult 2-est összehozni..persze ha készülsz rá normálisan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!