Most akkor reál vagy humán?
Eléggé össze vagyok zavarodva... Nagyon szeretem az irodalmat és a nyelvtant, de a matekot és a kémiát is. Lassan döntenem kellene, hogy milyen úton induljak tovább, de nem tudom, reál vagy humán irányba kezdjek tapogatózni. Nem tudjátok, hogy derítsem ki, hogy melyik lenne jobb a számomra? Ha akad, akkor link is jól jönne a tanács mellé. Előre is köszi!
L/14
Szerintem reál!
Én is hasonlóan voltam, mint Te, először magyar-töri faktra mentem, de a matek tanárom rábeszélt, hogy menjek matekra. Így a törit is leadtam és angolt vettem fel.
Nem bántam meg!
Mérnök végzettséget szereztem, most pedig mérnöktanár MA szakot csinálom, mint info tanár. Itt pedig van humán (pszichológia, pedagógia stb.) és reál is. Ha pedig nem akarok tanítani, van egy mérnök diplomám is, nyelvvizsgával.
Szerintem egy sima gimibe menj! Ott még lesz vagy két éved ezen gondolkozni. És fakultációként bármelyiket felveheted. (Nálunk 11.ben voltak a fakt. felvételek). Addig rájöhetsz, hogy a középiskolai anyag valamelyik tárgyból mégsem szimpatikus.
Egyébként ha az anyagi oldalát nézzük, a reál tényleg jobban megérné. De azt semmi sem pótolhatja, hogy ha olyasmi munkát végzel, ami neked örömöt okoz. Csak egy pl. van egy nyelvtanárom, engem személyesen nem tanít, de szoktunk beszélgetni, és mondta, hogy tudja, hogy meggazdagodni sosem fog abból, hogy ő nyelvet tanít (suli, nyelviskola + otthon is), de ő az olasz nyelv szerelmese, és semmi más állásra sem cserélné le, mert ez az, amit igazán szívvel- lélekkel csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!