Melyiket válasszam? Humán vagy reál?
Olyan iskolába szeretnék majd menni, amiben muszáj lesz választanom a kettő között.
A matekot a fizikát meg a földrajzot szeretem a legkevésbé, a bioszt, a kémiát, a nyelveket a legjobban. Akkor most Hgyan tovább? Az összes többi tantárgy semleges számomra.
ha nem szeretsz matekozni meg fizikázni akkor ne azt válaszd,mert csak végigszenvednéd a sulit.
inkább humánra menj.
az a baj, hogy a kémia is a reál vonalhoz tartozna inkább.. a nyelvek meg megint teljesen más.
a humán tagozaton magyart meg törit fogsz magolni éjt nappallá téve, és ez sem fog téged előrébb vinni a kémia-biológia vonalon.
én azt hiszem mégis inkább a reált választanám. nálunk is voltak akik úgy jöttek oda reál osztályba, hogy utálták a matekot, de rájöttek, hogy törit magolni mégjobban utálnak...
A reált válaszd szerintem. Ha vegyész, vegyészmérnök, biomérnök, gyógyszerész vonalon indulsz el, akkor sok kémiát tanulsz, nyelveket mindenhol, a matek meg túlélhető. Nem kell feltétlenül szeretni ahhoz, hogy megtanuld.
A humán teljesen nem az, amit felsoroltál, kivéve a nyelv. Azzal is lehetsz sok minden. Fordító, szakfordító, szakszövegíró, tolmács, tanár stb.
Olyan iskolát úgysem fogsz találni, ahol minden tetszik, amit tanulsz.
vegyészmérnök, biomérnök.. stb. mind megköveteli a matek tudást nem kevés mértékben
a biomérnökön meg olyan magas szintű kémia oktatás van hogy aki bent tud maradni az első 3 félévben, azelőtt le a kalapom, utána egyre jobban jön be a biológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!