Reál vagy Humán SOS?

Figyelt kérdés
Jelenleg ügyvéd szeretnék lenni, és úgy tudom, hogy középiskolába választani kell felvételinél, hogy humán vagy reál tantárgyakat szeretnék-e jobban tanulni. Azt mondják reál-al jobban ellehet helyezkedni késöbb, de ha ügyvéd akarok lenni akkor humán lenne jó ugyebár, de az is lehet hogy meggondolom magam... Szerintetek melyiket érdemes?
2010. szept. 6. 17:07
 1/5 A kérdező kommentje:

Kedvelt tantárgyak: Infó, Irodalom, Nyelvtan, Történelem, Idegen nyelv

Kevésbe kedvelt tantárgyak: Matek, Biológia, Kémia, Földrajz, Technika

2010. szept. 6. 17:12
 2/5 anonim ***** válasza:

én erről nem hallottam, hogy választani kellene, hogy humános vagy reálos "akarsz" lenni.

ha gimibe mész, akkor az ugye ilyen általános tudást ad (semmi szakmai plusz) ha választasz egy szakközepet, akkor ha pl közgázos, akkor valószínűleg közgázból kell majd érettségizned is. de biztos van több tárgy is, amit lehet majd érettségi 5. tárgyként választani (fizika, kémia, biosz, föci) egy átlag gimiben is ezeket lehet választani.

én ruhaipariba jártam, mégis fizikából érettségiztem, mert jó volt a tanár.

szóval most csak azt kell eldöntened, hogy kb milyen szakközépbe akarsz menni, azt, hogy később miből érettségizel, elég lesz 10. végén kiválasztani. (2-3 tárgyból lehet általában választani, sulifüggő, hogy melyek ezek) érdeklődd meg, hogy melyik suliban mi a lehetőségek.

az ügyvéd viszont eléggé humános.

2010. szept. 6. 17:15
 3/5 anonim ***** válasza:
a humános magyar nyelvtant + irodalmat emellett törit tanul. a reálos pedig matekot, kémiát, fizikát. te a humán tárgyakat szereted és az ügyvédséghez is az kell. hol itt a gond? :D
2010. szept. 6. 17:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Miért mennél reál tagozatra, ha nem szereted a matekot, kémiát, földrajzot?....

Ráadásul ügyvéd akarsz lenni...

Eléggé egyértelmű.

2010. szept. 6. 17:29
 5/5 anonim ***** válasza:
hiszen megválaszoltad magadnak ember! ha ilyeneket szeretsz, ráadásul ügyvéd akarnál lenni, akkor nyilván humán... mi itt a kérdés?
2010. szept. 6. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!