Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Programtervező, mérnökinformat...

Programtervező, mérnökinformatikus szakokon miért kötelező a matek, de nem kötelező az informatika érettségi? Valaki infó érettségi nélkül jelentkezik infó szakra?

Figyelt kérdés

febr. 2. 12:06
 1/5 steven95 ***** válasza:
88%
A középszintű info-nak nagyon semmi köze az egyetemi szakon tanultaknak - inkább gépelési verseny irodai alkalmazásokban a támája, ezért se választottam -, vagy igen kevés. Emelt infóról kevés fogalmam van, de valószínű első félévben mindent megtanítanak. Matek emelt színtű anyagot sokkal nehezebb tanulni, az érteni is kell nem csak bemagolni, de azt szintén első félévben tanítják. Az informatika a lexikális tudást leszámítva tiszta matek, így a matek az egy vagy megy vagy nem megy, azaz vízválasztó dolog.
febr. 2. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Programtervező matematikus szakon főleg nem programozást tanítanak, leginkább annak elvi alapjait. És azt igencsak mélyen, axiomatikus, absztrakt szinten.

Az infó érettségi az gyakorlatilag "óvoda" szint: a középszint a kiscsoport, az emelt szint a nagycsoport szintje az egyetemi tananyaghoz képest.

Még az emelt matek érettségi is csak arra elég, hogy fel lehessen venni a fonalat az első hónapban. Kőkemény absztrakt algebra, gráfelmélet, kombinatorika, algoritmuselmélet, ... stb.

febr. 2. 13:13
 3/5 anonim ***** válasza:
36%
Az informatika konkrétan matekra épül, a sulis informatikának pedig vajmi kevés köze van az egyetemi szinthez.
febr. 2. 13:37
 4/5 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként szerintem is hülyeség, hogy nem várják el a kötelező emeltet. Én annak idején emelteztem, bár már úgy mentem egyetemre, hogy elég rég programoztam. Az első másfél évben nem is tanultam szinte semmi újat programozásból. A matek valamivel tényleg hangsúlyosabb, de középpel is bőven elboldogultam, mindent elmondtak az elejéről.

Üdv, egy volt "A" szakirányos

febr. 3. 09:05
 5/5 Tom Benko ***** válasza:

Az érettségi követelmények:

[link]

Szerinted miért nem követelik meg?

febr. 6. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!