Melyik egyetemen a legerősebb az informatikai kar?
Informatikában nem nagyon van az egyetem erősségének jelentősége, már ha az itthoniakról beszélünk. Amiben egy nevesebb egyetem jobb lesz az a kapcsolati tőke szerzése. Itthon azért legnagyobb arányban a neves egyetemekről jönnek majd ki a komoly szakemberek, akikkel könnyű egyetemen összebarátkozni, meg akár kis eséllyel valami izgalmas startupot is elkezdhettek.
A leggyengébb magyar egyetemen is adnak megfelelő tudást, a különbség a hallgatók minőségében és a zh-k/vizsgák nehézségében lesz. De mivel úgy is neked kell otthon tanulni és gyakorolni ebben a szakmában, így ez teljesen irreleváns.
Ha matekosabb terület érdekel, pl data science, akkor viszont érdemes egy erősebb egyetemet választani, mert magadtól szinte biztosan nem szenvednél annyit a matekkal, szóval jó, hogy nehéz zh-kat/vizskákat kell belőle írnod.
Az Elte nagyon matekos erre fel is kell készülni, ha esetlegesen oda mész...régebben valami matekos neve volt eleve ennek a szaknak ott...elvileg ez az egyetem tanítja a legszínvonalasabban...De sokat hallottam, hogy az Óbudai Egyetemen is jó az oktatás és most indítottak egy nagyon fasza mesterszakot is.
Ezt a 2 egyetemet tenném legelőre, mivel itt nem maga a végzettség a lényeg ezáltal nem ,agának az egyetemnek a neve, hanem a te tudásod a lényeg...lásd...barátnőm párja azért nem fejezi be az egyetemet, mert gyakorlaton volt egy cégnél és megvoltak elégedve vele és bumm felvették elég jó a fizetéssel...
Ebben a szakmában csakis a tudás, ami számít...ezért van az, hogy ne lepődj majd meg ha te a diplomáddal ugyan annyit keresel mint a munkatársad egy okj végzetséggel viszont sok tudása van...senior
Ide elhivatottság kell és folyamatos önfejlesztés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!