Megéri tanárnak lenni pár év múlva?
Matek és angol tanár szeretnék lenni, vagyis ez a második opció, ha esetleg a pszichológia nem jönne össze. 2025-ben fogok érettségizni, ha rögtön megyek egyetemre akkor a tanárival kb 2030-ra végeznék. Szerintetek addigra lesz bármi változás? Vajon jobban megbecsülik a tanárokat, és nem az éhbérért fognak dolgozni? Hallottam hogy elvileg lett a bérük emelve mostanában.
Igazából azon is gondolkodtam, hogy magán tanár leszek, mivel szerintem angol és matek tanárokra nagy a kereset. Ha csak ez miatt lennék tanár, megérné? Meg lehet élni csupán magán tanárként?
#szuper, nem is neked írtam azt a választ...
Hanem aki Putyinozott meg a föld alatt akarja látni a kormányt.
Akkor az a reális amit a 44es írt.
440 ezer nettó, plusz a pótlékok.
Albérletben is kényelmesen megélsz.
55# Én nem ezt írtam. Olvasd el újra a válaszom.
57# Ez nagyjából egységes, államilag szabályozott, így de Mucsaröcsögén pont annyit keres egy tanár,mint Győrben.
44es vagyok.
Soha a büdös életben nem fogja megérni pedagógusnak lenni. Soha. Pillanatnyilag 360000 forintért dolgozom ki a belemet, nincs hétvégi pótlék, túlóra pénz stb.
Ha most adnának nettó 1.500.000-t akkor azt mondanám, na jó, lenyelem. De kb. tényleg ennyi kéne ahhoz, hogy ne utáljam az egészet úgy ahogy van. Nincs semmilyen szabadidőm, max. most este 10 után, de akkor meg keveset alszom.
Szóval nem, nem éri meg, ebben az országban biztos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!