Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tanárnak lenni manapság?

Megéri tanárnak lenni manapság?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a matekot és a kémiát, így arra gondoltam hogy matek és kémia tanár szeretnék lenni! Megéri a tanári pályàt választani nőként?

szept. 13. 22:59
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Éhenhalni nem fogsz, munka mindig lesz, és pár év tapasztalat után már a munka mennyiségébe se fogsz belehalni.

Másik oldalról annak a döntésnek a súlyát is leveszik a válladról, hogy milyen új luxusautót vegyél magadnak, vagy mely egzotikus szigetekre menj nyaralni.

Én a helyedben elvégeznék egy olyan szakot, ami lényegesen piacképesebb a tanárinál, és max utána egy 1-2 éves plusz képzéssel tudsz szerezni tanári diplomát. De akkor mindig ott lesz a lehetőséged visszamenni a versenyszférába.

szept. 13. 23:19
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

Magántanárként nagyon megéri, ha jó vagy.

A béreket pedig emelik, szóval egyszer talán iskolai tanárnak is megéri majd lenni.

szept. 13. 23:19
 3/9 anonim ***** válasza:
41%
Meg soha nem érte meg. Tanárnak akkor mennj, ha a tanítás érdekel.
szept. 14. 00:51
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Orvosnak menj!!! Én egy életre bánni fogom, hogy a féléveim elmentek a tanárira!!!
szept. 14. 08:27
 5/9 Tom Benko ***** válasza:
67%

Ha szereted, megéri. De arra készülj, hogy jelenleg meg van kötve a kezed, mit, hogyan és miből taníts, a bér arra elég, hogy ne halj éhen, és nagyjából minden irányból szekálnak majd a feljebbvalók.

Egyébként egy nagyszerű hivatás lehetne.

szept. 14. 08:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam orvosin, de nőként, majd anyaként nem biztos hogy jó lenne a surgossegi, 24 orazas, de koszonom a valaszokat:)
szept. 14. 10:05
 7/9 anonim ***** válasza:
63%
Menj háziorvosnak, egy irodista aktakukac leszel. Ha valamiben nem vagy biztos, elküldöd szakorvoshoz.
szept. 14. 12:29
 8/9 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon örülök, hogy ilyen szenvedéllyel állsz a tanári pályához! Ha a matematika és kémia iránti szereteted vezérel, és örömödet leled a tanításban, akkor érdemes elgondolkodnod ezen az úton.

A tanári pálya rengeteg jutalommal jár, például a diákok fejlődésének és sikerének látása, az, hogy hatással lehetsz mások életére, és a saját szaktudásod fejlesztése is. Emellett számos lehetőséget kínál a folyamatos tanulásra és szakmai fejlődésre.

Viszont, mint minden pálya, a tanári munka is rendelkezik kihívásokkal. Az iskolai rendszerek és a pedagógiai környezet sokszor nehezen kiszámítható lehet, és a tanári munka nem mindig jár magas anyagi megbecsüléssel. Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy a tanári szakma nem mindig a legjobban fizetett pálya, és a munkaterhelés is jelentős lehet.

Érdemes mérlegelned az előnyöket és hátrányokat, valamint fontolóra venned, hogy az oktatási szektorban milyen lehetőségek állnak előtted. Ha valóban élvezed a tanítást, és elhivatott vagy az oktatás iránt, akkor a tanári pálya minden bizonnyal értékes és teljesítő lehet számodra, függetlenül a kihívásoktól.

szept. 14. 17:59
 9/9 anonim válasza:
100%

Annyi a problémás gyerek, hogy a legkevebb időt fogod oktatással tölteni, minden más egyéb dologgal kell majd foglalkoznod. Ha így is vonz a pálya, akkor neked megéri. Személy szerint én megbántam. A munkámnak egyre vékonyabb szelete szól arról, hogy a tantárgyamat tanítom. Olvasom a híreket és magam is látom milyen borzalmak történnek. Tanárként én pl. már egy kisebb szóbeli bántásra is ugrok, mert inkább megelőzném a problémát, erre, legutóbb megkaptam a gyerekektől, hogy szar tanár vagyok, mert mit avatkozok bele, meg ez még normális...

Szóval sem anyagilag sem máshogy sincs megbecsülés, erre is készülj.

szept. 15. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!