Megéri manapság középiskolai tanárnak menni?
Engem nagyon érdekel ez a szakma, nagyon szeretnék másokat tanítani, átadni a tudásom, segíteni nekik elindulni az életben...stb.
De meg lehet élni egy tanári fizetésből? Mások hogy csinálják?
Illetve egy Magyarországon elvégzett tanári diplomával érek valamit külföldön?
" segíteni nekik elindulni az életben...stb. "
Hahhaaa..... elindulni az életben... segítesz másoknak... de azért itt kérdezel....
Bakker a saját életed elindításában se tudsz segíteni saját magadnak.... és majd te fogsz másoknak???
Csak egy röpke szóra!
Nézzed meg az utóbbi 100÷150 évet - és keress olyat, aki csak azért ment tanárnak, tanítónak (esetleg tanyára is...), hogy megyszedje magát és meggazdagodjon.
.
Tudod, mi az az 'elhivatottság', 'hivatástudat'?
Nem, mert ha tudnád, nem itt kérdezősködnél.
.
"egy Magyarországon elvégzett tanári diplomával érek valamit külföldön?"
Milyen tárgyban?
A matek, fizika az egész világon azonos, a történelem, a 'társadalomtudomány' már országonként egészen más!
.
"meg lehet élni egy tanári fizetésből?"
Mennyi olyan tanárról hallottál, aki fizetéséből éhenhalt?
"Tudod, mi az az 'elhivatottság', 'hivatástudat'?
Nem, mert ha tudnád, nem itt kérdezősködnél. "
Tanár voltam 10+ évig aztán szerencsére (szerencsére!!!!) volt anyi eszem hogy 35 évesen otthagytam ezt az egész rohadó trágyahalmot amit közoktatásnak hívnak a büdös francba és egy 2 éves kieg egyetemi képzés tán multinál vagyok HR-es olyan pénzért amit FIZETÉSNEK lehet hívni és nem zsebpénznek.
Hivatástudat ? hagyjál már. egy rakat cigány vonaglását figyelni órán szar pénzért az mitől hivatástudat.
"Milyen tárgyban?
A matek, fizika az egész világon azonos, "
Menjál egy magyar egyetem által kiadott mat fiz szakos tanári papírral akárhova tanári állást keresni külföldre... próbáld meg.
Körberöhögnek.
"A fizetéshez hozzátenném, hogy én (pedig viszonylag jó középiskolába jartam) fele ennyit sem adnék neki. "
Így van!! Én a hajdani tanár kollegáim felét kihajtottam volna a krimpliföldre kapálni mert jb arra jók másra nem.
Nme is csoda hogy egy életet elücsörögnke szar pénzért a lanygos vízben. Hivatástudatból???
A lótúrót!!
Azért mert sehova máshova se kellenek!!
Hát hol leet azt megcsinálni hogy belibbenek elvileg 8ra kések minden nap majd 2kor hazalibbenek.... aztán nyáron 2 hónap ... meg
újságot olvasok órán mert nincs kedvem órát tartani... meg a naplót úgy írom meg hogy tavasszal még az októberi óra sincs beírva... meg hetente beteg vagyok valami kamu indokkal.... hát hol tűrik ezt el?
Itt ez a pályán sehpol másutt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!