Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tanárnak lenni pár év...

Megéri tanárnak lenni pár év múlva?

Figyelt kérdés

Matek és angol tanár szeretnék lenni, vagyis ez a második opció, ha esetleg a pszichológia nem jönne össze. 2025-ben fogok érettségizni, ha rögtön megyek egyetemre akkor a tanárival kb 2030-ra végeznék. Szerintetek addigra lesz bármi változás? Vajon jobban megbecsülik a tanárokat, és nem az éhbérért fognak dolgozni? Hallottam hogy elvileg lett a bérük emelve mostanában.

Igazából azon is gondolkodtam, hogy magán tanár leszek, mivel szerintem angol és matek tanárokra nagy a kereset. Ha csak ez miatt lennék tanár, megérné? Meg lehet élni csupán magán tanárként?

tegnap 22:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Megbecsülni nem fogják, és a tanításon kívül rengeteg pluszmunka van, de pl jövő januártól egy 25 év alatti gyakornok 520 körüo visz haza, ami nem rossz kezdő fizu. Egyetemi kiegészítővel később ped1ben is majd ennyit keresel. A rossz az, hogy jelen állás szerint ez így is marad. De azért ott van az 50 nap szabi is, az se rossz ám.
tegnap 22:22
 2/15 anonim ***** válasza:
58%

Megbecsulesre senki ne szamitson. Az egyik ismerosom nagyon-nagyon turelmes es hozzaerto pedagogus volt, ovodaban dolgozott, es imadta a gyerekeket, nem tantoritotta el a keves fizetes es a sok, orakat igenyelo feladatok, amiket munkaido utan kellett vegeznie. Na de a szulok... A szulok hihetetlenek, mit le tudnak muvelni, bar egyes kiegett kolleginak se semmik.

Ebbol annyit akartam kihozni, hogy amig a szulok mindig mindent jobban tudnak es belepofaznak, nem vesznek semmit figyelembe es tarsai, es a gyerekek ma mar legyintenek a beirasra, hiszen sosem a gyerek a hibas, meg a tanart cseszik le, ha el meri venni a telefont, lazan szajal, es a tanar hunyaszkodjon meg... megis mifele megbecsules lehetne igy, ilyen peldakkal? Nem vagyok oreg, csupan huszoneves, de amikor en jartam iskola, az akkori es a mostani, amit latok es hallok, eg es fold. Nem volt az se tokeletes, voltak hibak, de a tanaroknak nagyobb tekintelyuk volt. Manapsag egyszeruen emberkent sem kepesek megadni a tiszteletet egymasnak, nemhogy a tanari tisztelet es tekintely elfogadasa es megadasa lenne bennuk, akar kisiskolas, akar gimis.

tegnap 22:34
 3/15 anonim ***** válasza:
66%

Röviden: nem. Nézd meg hogyan romlik a diákok teljesítménye csak az alap dolgok terén.

6 versszakos verset hetekig tanulnak... A viselkedési.és magatartási zavarokat meg nem is mondom. És ez korántsem csak magyar jelenség.

Idomítás lesz egyre jobban, nem tanítás.

tegnap 22:36
 4/15 anonim ***** válasza:
54%
Hát nem úgy nézlek, mint aki tanár "szeretne lenni". Ha szeretnél, akkor nem tennél fel ilyen kérdést, hogy megéri-e. A tanársággal kapcsolatban a megérés nulla százalékban releváns. Tanárnak az menjen, aki ezt érzi hivatásának.
tegnap 23:15
 5/15 anonim ***** válasza:

#1 milyen 520? Az max a bruttó fizetés, de nettóval 330 körüli. Szóval ne tájékoztass senkit félre, mert nem mindegy. Béreknél nem a bruttó a lényeges, hanem a nettó

Szerintem nincsenek olyan rossz kiáltásaik a tanároknak, mert biztosan el tudnak helyezkedni, és egyébként sincsenek a pályához láncolva, lehet magántanárnak menni, nyelviskolához aki nyelvet tanít stb stb

A pszichológia semmivel nem derűsebb ehhez képest, mert abból viszont túlképzés van, nehéz érvényesülni a pályán, ha be is futsz, az egy jó 20 év mire jól fogsz vele keresni pl magánpraxissal. De az sem garantált, mert mint említettem nagy a verseny. Sokan kiégnek pár év után, mert sokan nem alkalmasak rá.

tegnap 23:18
 6/15 anonim ***** válasza:
5# 640 900ft a várható bruttó alapilletménye, az a 25 év alatti szja mentes gyakornoknak 522 334ft NETTÓ, hogy pontos legyek. Semmi félretájékoztatás nincs ebben.
tegnap 23:26
 7/15 anonim ***** válasza:
#6 de nem a 25 év alattiakról van szó. Tudtommal 6 év az általános iskolás/gimis tanár képzés, ha valaki 18-19 évesen kezdi, akkor 24-25 éves lesz mire végez. Tehát nem sokáig élvezheti a 25 év alattiaknak járó kedvezményt. A 334 nettó oké, én is erről beszéltem. De félretájékoztatás, mert mint említettem a béreknél a nettó, nem pedig a bruttó számít.
tegnap 23:59
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

5 év az egyetemi képzés, 18+5 az 23,még 2 évig élveheti.

Hol olvastál 334 nettót? Olyan sehol nincs. 522334Ft nettó, olyan van.

ma 00:04
 9/15 anonim ***** válasza:

#8 jelenleg addig keres egy tanár. A béremelés egyelőre csak terv, nincs semmi konkrétum. De linkeld be hol találtad a nettó 522 334 ft-ot, kiváncsian várom.

Van 4+1 és 5+1, tehát megint nincs igazad, lényeg hogy beleköss a másikba. Nyelvszaknál 6 év, márpedig a kérdező arra is menne.

Egyébként akkor is teljesen mindegy lenne, akkor élvezi 2 évig, ez nem oszt nem szoroz. Az utána lévő 40 év a kérdés, amit utána ebben a munkakörben töltene el...

ma 00:10
 10/15 anonim ***** válasza:
*annyit
ma 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!