Megéri tanárnak lenni pár év múlva?
Matek és angol tanár szeretnék lenni, vagyis ez a második opció, ha esetleg a pszichológia nem jönne össze. 2025-ben fogok érettségizni, ha rögtön megyek egyetemre akkor a tanárival kb 2030-ra végeznék. Szerintetek addigra lesz bármi változás? Vajon jobban megbecsülik a tanárokat, és nem az éhbérért fognak dolgozni? Hallottam hogy elvileg lett a bérük emelve mostanában.
Igazából azon is gondolkodtam, hogy magán tanár leszek, mivel szerintem angol és matek tanárokra nagy a kereset. Ha csak ez miatt lennék tanár, megérné? Meg lehet élni csupán magán tanárként?
Megbecsulesre senki ne szamitson. Az egyik ismerosom nagyon-nagyon turelmes es hozzaerto pedagogus volt, ovodaban dolgozott, es imadta a gyerekeket, nem tantoritotta el a keves fizetes es a sok, orakat igenyelo feladatok, amiket munkaido utan kellett vegeznie. Na de a szulok... A szulok hihetetlenek, mit le tudnak muvelni, bar egyes kiegett kolleginak se semmik.
Ebbol annyit akartam kihozni, hogy amig a szulok mindig mindent jobban tudnak es belepofaznak, nem vesznek semmit figyelembe es tarsai, es a gyerekek ma mar legyintenek a beirasra, hiszen sosem a gyerek a hibas, meg a tanart cseszik le, ha el meri venni a telefont, lazan szajal, es a tanar hunyaszkodjon meg... megis mifele megbecsules lehetne igy, ilyen peldakkal? Nem vagyok oreg, csupan huszoneves, de amikor en jartam iskola, az akkori es a mostani, amit latok es hallok, eg es fold. Nem volt az se tokeletes, voltak hibak, de a tanaroknak nagyobb tekintelyuk volt. Manapsag egyszeruen emberkent sem kepesek megadni a tiszteletet egymasnak, nemhogy a tanari tisztelet es tekintely elfogadasa es megadasa lenne bennuk, akar kisiskolas, akar gimis.
Röviden: nem. Nézd meg hogyan romlik a diákok teljesítménye csak az alap dolgok terén.
6 versszakos verset hetekig tanulnak... A viselkedési.és magatartási zavarokat meg nem is mondom. És ez korántsem csak magyar jelenség.
Idomítás lesz egyre jobban, nem tanítás.
#1 milyen 520? Az max a bruttó fizetés, de nettóval 330 körüli. Szóval ne tájékoztass senkit félre, mert nem mindegy. Béreknél nem a bruttó a lényeges, hanem a nettó
Szerintem nincsenek olyan rossz kiáltásaik a tanároknak, mert biztosan el tudnak helyezkedni, és egyébként sincsenek a pályához láncolva, lehet magántanárnak menni, nyelviskolához aki nyelvet tanít stb stb
A pszichológia semmivel nem derűsebb ehhez képest, mert abból viszont túlképzés van, nehéz érvényesülni a pályán, ha be is futsz, az egy jó 20 év mire jól fogsz vele keresni pl magánpraxissal. De az sem garantált, mert mint említettem nagy a verseny. Sokan kiégnek pár év után, mert sokan nem alkalmasak rá.
5 év az egyetemi képzés, 18+5 az 23,még 2 évig élveheti.
Hol olvastál 334 nettót? Olyan sehol nincs. 522334Ft nettó, olyan van.
#8 jelenleg addig keres egy tanár. A béremelés egyelőre csak terv, nincs semmi konkrétum. De linkeld be hol találtad a nettó 522 334 ft-ot, kiváncsian várom.
Van 4+1 és 5+1, tehát megint nincs igazad, lényeg hogy beleköss a másikba. Nyelvszaknál 6 év, márpedig a kérdező arra is menne.
Egyébként akkor is teljesen mindegy lenne, akkor élvezi 2 évig, ez nem oszt nem szoroz. Az utána lévő 40 év a kérdés, amit utána ebben a munkakörben töltene el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!