Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tanárnak lenni pár év...

Megéri tanárnak lenni pár év múlva?

Figyelt kérdés

Matek és angol tanár szeretnék lenni, vagyis ez a második opció, ha esetleg a pszichológia nem jönne össze. 2025-ben fogok érettségizni, ha rögtön megyek egyetemre akkor a tanárival kb 2030-ra végeznék. Szerintetek addigra lesz bármi változás? Vajon jobban megbecsülik a tanárokat, és nem az éhbérért fognak dolgozni? Hallottam hogy elvileg lett a bérük emelve mostanában.

Igazából azon is gondolkodtam, hogy magán tanár leszek, mivel szerintem angol és matek tanárokra nagy a kereset. Ha csak ez miatt lennék tanár, megérné? Meg lehet élni csupán magán tanárként?

dec. 11. 22:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
#40 látom hogy teljesen dilettáns vagy a témában, mindent leírtak előtted, menj máshova kötöszködni, és akkor szólj hozzá valamit ha van is fogalmad arról amit beszélesz, nem pedig teljesen fals hülyeségeket írogatsz egy kérdés alá.
dec. 17. 14:09
 42/71 anonim ***** válasza:

38as írta hogy 350 nettó.

Én csak megkérdeztem hogy amikor ettől kevesebb volt mennyi volt illetve hogy hogyan lehetett beosztani ha egy albérlet 120 ezer és a tej 450.

dec. 17. 14:58
 43/71 anonim ***** válasza:
Na meg egy bevásárlás sokszor 10.000 Ft. És akkor még nem is vettél olyan sok mindent...
dec. 17. 15:15
 44/71 anonim ***** válasza:
60%
Sehogy. Gyógypedagógus vagyok, ped1ben, 2022ben jöttem el szülni, akkor gyp pótlékkal, osztályfőnöki pótlékkal, heti 6 fizetett állandó túlórával ( az kb havi 22-26 plusz óra) kerestem 250 nettót. Most az alapfizetésem, plusz a gyp pótlék, 360 nettó durván. Ezt elvileg, januárban emelik, akkor a neten keringő táblázat szerint kb havi 440 ezret keresek majd.
dec. 17. 15:15
 45/71 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mindjárt nem 350...
dec. 17. 15:17
 46/71 anonim ***** válasza:

#44 #45 azért várjuk ki a végét

Jelenleg pedig nettó 350, szóval jól mondtam.

#45 ha pedig menne a szövegértés, akkor tudnád értelmezni hogy az előző válaszoló mennyi plusz dolgot csinál ezen belül+ nem sima tanár. A gyógypedagógus külön egyetemi szak.

dec. 17. 16:09
 47/71 anonim ***** válasza:

"a kormány vállalta, hogy a megemelt magas szinten megtartja a béreket 2030-ig, vagyis garantálják, hogy senkinek nem csökkenhet a fizetése."

Ezt amúgy tudjátok értelmezni?

2030-ig van garantálva a béremelés, utána csökkenhet is akár:)

Szóval nem tudom miért kell ennek annyira örülni.

dec. 17. 16:12
 48/71 anonim ***** válasza:
74%
Ez mindenre igaz, lehet holnap Putyin megnyomja a gombot,aztán mind földönfutók leszünk. 2030 még nagyon messze van. Arról nen us beszélve,hogy nekem ez a kormány 2030ról már ne beszéljen, mert egyik felét börtönben, a másikat meg a föld alatt kívánom látni 2030ban.
dec. 17. 16:23
 49/71 anonim ***** válasza:
45# Egy tanítónak pl annyi, 350, azért írtam így,hogy lásd a pótlékok mellett mennyit visznek haza ma a pedagógusok.
dec. 17. 16:25
 50/71 anonim ***** válasza:

#48 gratulálok, ez a te szellemi szintedről árulkodik. A probléma attól még fennáll, hogy szerinted bukni fog a kormány. Ha tegyük fel így is van, nem tudom miért gondolod hogy az utód majd tovább emeli a tanári béreket.

Továbbra is azt tudom mondani hogy ne szólj bele olyanba amihez nem értesz.

dec. 17. 16:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!