Matek és angol tanár szeretnék lenni, vagyis ez a második opció, ha esetleg a pszichológia nem jönne össze. 2025-ben fogok érettségizni, ha rögtön megyek egyetemre akkor a tanárival kb 2030-ra végeznék. Szerintetek addigra lesz bármi változás? Vajon jobban megbecsülik a tanárokat, és nem az éhbérért fognak dolgozni? Hallottam hogy elvileg lett a bérük emelve mostanában.
Igazából azon is gondolkodtam, hogy magán tanár leszek, mivel szerintem angol és matek tanárokra nagy a kereset. Ha csak ez miatt lennék tanár, megérné? Meg lehet élni csupán magán tanárként?
#19 a pszichológiába sokkal több időt és pénzt kell befektetni, és nehezebb is a képzés sokkal.
dec. 12. 09:07
22/71 anonim válasza:
21. Egy mat-fiznál egész biztosan nem. De ez is olyan, hogy kívülállóként nem érdemes egy szakot megítélni, csak akkor, ha azt elvégeztük, vagy legalábbis jártunk néhány félévet.
dec. 12. 09:13
23/71 anonim válasza:
#21 de igen, mert a pszichológia sokkal keményebb, maga a szak is, +2 év mester, ahova külön felvételi van. Utána még 3+ év továbbképzés stb stb
Aki pedig matek fizika szakos lesz, annak nyilván van hozzá érzéke.
dec. 12. 09:17
24/71 anonim válasza:
Szerintem meg. Egy biztos állás. De gondold át, hogy valóban szeretnél-e egész nap dolgozni. Dolgozatokat javítani. Mert a tanárság ezzel jár. Én munka után pl. pihenni akarok. Elolvasni egy könyvet, vagy csak úgy lenni. Nem tudom magam feláldozni.
dec. 13. 10:09
25/71 anonim válasza:
Ugyanakkor nem kell mindig dolgozatokat íratni. És akkor van idő magadra is. Szóval ha úgy érzed ezt szeretnéd csinálni hajrá
dec. 13. 10:37
26/71 anonim válasza:
#24 te milyen tanár vagy?
Amúgy jó hallani végre valaki olyat is, aki elégedett a munkájával
dec. 13. 10:59
27/71 anonim válasza:
Előttem már mindent leírtak igazából. De a magyar és angol tanárból van a legtöbb, főleg megyeszékhelyeken. És a magántanárkodás is inkább kereset kiegészítésnek jó. Mert a legtöbb diák 1-nél hamarabb nem ér rá.
dec. 13. 19:15
28/71 anonim válasza:
Hagyjátok a F* méregetést.
Akinek esze van, - kivéve ha mazohista - nne menjen tanárnak.
dec. 13. 19:18
29/71 anonim válasza:
27 matek és angol bocs* saját magamat javítom
dec. 13. 19:29
30/71 anonim válasza:
24 én semmilyen :) Csak mondom ha tanár szeretne lenni legyen az. Mégis csak tanárhiány van, szerintem a fizetésük sem annyira rossz, emeltek is nekik elvileg. Többet keresnek mintha elmennének takarítani vagy pénztárosnak. Amúgy a pénz sem minden. A matekosokat meg rengeteg helyen keresik. Meg tud élni belőle. Ez a lényeg. Meg hogy szeresse. Amúgy szerintem meg lehetne élni magántanárkodásból is. Olyan sok a gyerek akinek korrepetálásra van szüksége.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!