Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tanárnak lenni pár év...

Megéri tanárnak lenni pár év múlva?

Figyelt kérdés

Matek és angol tanár szeretnék lenni, vagyis ez a második opció, ha esetleg a pszichológia nem jönne össze. 2025-ben fogok érettségizni, ha rögtön megyek egyetemre akkor a tanárival kb 2030-ra végeznék. Szerintetek addigra lesz bármi változás? Vajon jobban megbecsülik a tanárokat, és nem az éhbérért fognak dolgozni? Hallottam hogy elvileg lett a bérük emelve mostanában.

Igazából azon is gondolkodtam, hogy magán tanár leszek, mivel szerintem angol és matek tanárokra nagy a kereset. Ha csak ez miatt lennék tanár, megérné? Meg lehet élni csupán magán tanárként?

dec. 11. 22:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
Amúgy meg taníthatsz matekot külföldön is
dec. 13. 19:34
 32/71 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem éri meg tanárnak lenni, akkor mondjatok olyan szakmát amit szeretni lehet és meg is éri.
dec. 13. 20:21
 33/71 anonim ***** válasza:
Akkor mennyit keresnek most a tanárok,és mennyit fognak az emelések után,valamint ehhez képest mennyit kerestek ezek előtt?
dec. 17. 13:20
 34/71 anonim ***** válasza:

#23 2030-ig tartják a jelenlegi tanári béreket, tehát addig van kötve a diplomás átlagbérhez. Utána nem emelik tovább, tehát az infláció miatt állandóan kevesebbet fog érni.

Most se valami sok, épp hogy meg lehet élni belőle gyengébb színvonalon. Szóval erre ne alapozzunk már, hogy milyen jó a fizetés, meg hogy emelkedik...

dec. 17. 13:24
 35/71 anonim ***** válasza:
#33 elírtam
dec. 17. 13:25
 36/71 anonim ***** válasza:

Köszi.

Amiatt is kérdeztem hogy volt ez a botrány a fizetések körül, aztán ugye jöttek ezek az emelési lépcsők mint az egészségügyi dolgozóknál.

dec. 17. 13:33
 37/71 anonim ***** válasza:

Több mint 600 bruttó már elég rendes fizetés 160 óráért nem?

Plusz a pótlékok.

4-500 ezer környéke?

dec. 17. 13:59
 38/71 anonim ***** válasza:
57%

#37 nem tudom hogy miről beszélsz. Egy pedagógus 1-2 350 ezer ft-ot keres nettóban, és nem 160 órát dolgozik. Rengeteg a feladatuk, nem csak annyit kell csinálni hogy megtartják az óráikat. Be vannak osztva ügyelni, helyettesíteni, plusz programok, kirándulások, fogadóórák, szülői, folyamatos kapcsolattartas a szülőkkel/diákokkal stb stb

Látszik hogy fogalmad sincs a témáról.

400 ezret jelenleg max egy 40 éve a pályán lévő kutatótanár keres. Nagyon el vagy tévedve.

dec. 17. 14:03
 39/71 anonim ***** válasza:

És megkérdezhetem hogy milyen plusz pótlékokról beszélsz?:)

Az max az ofőknek jár, kemény 20 ezer ft/hó. Ami elég nevetséges ahhoz képest amennyi feladat van egy osztállyal...

dec. 17. 14:04
 40/71 anonim ***** válasza:

350 nettó?

És akkor mennyi volt az emelési hullám előtt?

Hogyan tudták megélni?

dec. 17. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!