Melyik egyetem/főiskola?

Figyelt kérdés
Levelezőn vagy távoktatási formában hol éri meg gazdasági szakot elvégezni ha csak a papír kell? Több éves munkatapasztalattal logisztikában, angol és spanyol nyelvtudással rendelkezem.

dec. 9. 09:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%

#10 onnan, hogy én jobban belelátok mint te. Kérdező, nézd meg a neten a gazdasági szakokon tanult matek anyagot, és az alapján gondold át hogy menne-e neked.

Felesleges azzal áltatni szegény kérdezőt, hogy majd elmegy tanárhoz és meg fogja tudni csinálni, mert ez nem az a matek ami a közép érettségihez kellett. Az más kérdés hogy valaki azért nem volt jó belőle, mert nem foglakozott vele stb, na neki lehet hogy megéri tanárt fogadni, de aki alapból gyenge belőle, azzal a tanár sem tud csodát tenni.

De igen, a nyelvszakok piacképesek, ha az ember jól helyezkedik vele. Rengeteg ismerősöm anglisztikán/olasz szakon végzett,és nincs más képesítése multiknál szervező, hr-es stb

Lehet hogy neked rossz tapaszlataid voltak a szakoddal, de attól még ez globálisan nem igaz.

dec. 9. 18:01
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyire belelátok, mert elvégeztem a pénzügy és számvitel foszk-ot, pedig én sem voltam jó matekos. Igaz, hogy ott gazd. matek I-II. nem volt, de pl. a pénzügytan, pénzügyi számvitel stb. nekünk sem volt könnyebb, mint az alapszakosoknak. De majd beszámolok róla, ha sikerült elvégeznem az alapképzést is, igazából én is a matek miatt félnék kicsit belevágni.
dec. 9. 18:41
 13/17 anonim ***** válasza:
70%
#12 márpedig az jóval könnyebb, nem véletlenül foszk. A gazdasági matek pedig nagyon nehéz, tehát pont az egyik legmatekosabb tárgyat nem is tanultad.
dec. 9. 18:44
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást.

Multinál dolgozom alapból, logisztikai területen. Azért szeretnék egy diplomát, hogy feljebb tudjak jutni. Úgy érzem gazdasági szakkal erre nagyobb az esély, mint például anglisztika vagy új latin nyelvek (spanyol) szakkal. Tolmács lenni vagy tanítani nem szeretnék.

dec. 9. 20:35
 15/17 anonim ***** válasza:
#14 nem a papíron fog múlni, valós tudás nélkül a papír nem fog sokat érni, pláne hogy nagy eséllyel gyenge matekkal el se tudnád végezni. Szerintem ezt engedd el.
dec. 9. 20:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Kereskedelem-marketing szakon is van komoly matek, ha még létezik ez a szak?
dec. 10. 23:24
 17/17 anonim ***** válasza:
63%
#16 igen, mindegyik gazdasági szakon azonos a matek, és a kereskedelem marketing is gazdasági szak
dec. 10. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!