Levelezőn vagy távoktatási formában hol éri meg gazdasági szakot elvégezni ha csak a papír kell? Több éves munkatapasztalattal logisztikában, angol és spanyol nyelvtudással rendelkezem.
Az kevés lesz. Az emelt matek megy? Mert az minden gazdasági szakon elvárás
dec. 9. 10:06
3/17 A kérdező kommentje:
Épp ez a gond, 2009-ben érettségiztem. Elég gyenge vagyok matekból. Emeltszintű OKJ-m van, logisztikus, a számolós tananyagoknál ott is gondban voltam. Tényleg csak papír kellene, ezért keresek olyan intézményt, ahol kevés az elvárás és nem szívatnak.
dec. 9. 14:04
4/17 anonim válasza:
#3 akkor felejtsd el, gyenge matekkal nincs esélyed. Nézd meg a tantervet, gazdasági szakoknál mindenhol egységesen kötelező a számvitel, gazdasági matek stb stb
Ezt nem tudod megúszni, mindenhol le kell tudnod vizsgázni belőle, ebben nincs különbség az egyetemek között.
dec. 9. 14:08
5/17 A kérdező kommentje:
Van más szak aminek hasznát tudnám venni? Sajnos így 30+ úgy érzem a bölcsészszakokkal semmire sem megyek. Tanácstalan vagyok, kellene egy diploma.
dec. 9. 14:11
6/17 anonim válasza:
Matektudás nélkül sajnos elég reménytelen a helyzet, mert a piacképes szakokhoz mind matek kell, vagy kémia/fizika
Amit jelenleg csinálsz az miért nem jó?
dec. 9. 15:20
7/17 anonim válasza:
Próbáld meg, és ha nem megy a matek, menj el magántanárhoz. Ha csak a papír kell, akkor bármelyik intézmény megfelel.
dec. 9. 17:35
8/17 anonim válasza:
#7 felesleges rá pénzt kidobnia, ha gyenge matekból, akkor sajnos az adottságaival van baj, nem fog tudni levizsgázni integrálásból, deriválásból és társaiból.
Attól hogy egy egyetem gyengébb és nem szivatnak, ugyanúgy meg kell tudnia tanulnia az anyagot, és le kell raknia a vizsgát, ha nem megy neki akkor nem fogják átengedni. Több ismerősöm is kibukott gazdasági karról a matek miatt, pedig ők jók voltak belőle, az egyikről tudom hogy 82%-os közép matek érettségit írt.
Ráadásul a gazdasági szakokon a nem véletlenül ilyen kemény a matek, nyilván azt a későbbi munkában is kéne alkalmaznia.
dec. 9. 17:41
9/17 anonim válasza:
Adottságok alatt azt értem, hogy a matekot nem igazán lehet emelt + szinten megtanulnia annak, aki gyenge belőle.
Ezzel nem a képességeidet akartam minősíteni kérdező, mert nyelvekből meg tök jó lehetsz a leírtak alapján. Érdemes lenne pl nyelvekben gondolkodnod, és elengedni ezt a matekos vonalat. Azt fejleszd amihez tehetséged van
dec. 9. 17:43
10/17 anonim válasza:
Én pedig olyan esetről is tudok, hogy valaki nem volt jó matekból, nem tett belőle jó érettségit, és gazdasági szakon mégis átment a matekos tárgyakból 🤷♀️. Honnan tudod, hogy matektanárral nem menne a szak a Kérdezőnek? A nyelvekkel önmagukban nem lehet már olyan sokat kezdeni, nagyon kevés fordítóra vagy tolmácsra van szükség. Esetleg elmehetne nyelvekkel call centerbe szar fizuért, lélekölő és stresszes munkakörbe. Esetleg még a tanítás jöhet szóba nyelvek esetében, de nem írta a Kérdező, hogy szeretne tanítani. Már a multik sem fogadnak tárt karokkal csak azért, mert van valakinek nyelvtudása vagy nyelvszakos diplomája, hanem amellett valamihez érteni is kell. Tudom, mert én is germanisztika szakon végeztem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!