Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik az a főiskola, ami még...

Melyik az a főiskola, ami még szóba jöhet?

Figyelt kérdés

Összefoglalva nem úgy sikerültek a dolgok. Magyar 80% fölött, matek 60% fölött, töri szinte 80%. Emelt nyelvet és emelt szakmai érettségit majd még ebben az évben csinálom. Az angolnál arra hajtok hogy 60% fölött meglesz a nyelvvizsgám is. Egy alap művészetim van még, semmi más amiért plusz pont járhatna...

Gazdálkodás és menedzsmentet szeretnék tanulni, de most eléggé elbizonytalanodtam. Melyik egyetem, aminek általában alacsonyabbak alapképzés, nappali, önköltségesen a ponthatárai? Borzalmasan meg szeretném csinálni, én lennék az első a családból, úgyhogy sokat jelentene.

Tudna valaki segíteni hogy hova lenne érdemes jelentkezni? Az ország bármely pontja szóba jöhet.

A válaszokat előre is köszönöm!

nov. 13. 20:24
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és egy szakmai vizsgám gazdálkodás és menedzsmentből
nov. 13. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Ahol alacsonyak a ponthatárok és viszonylag értelmes gazdasági képzés folyik, az a BGE, Pannon, BME talán.
nov. 13. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Pénzügy számvitelre menj inkább, a gazdmenre a pont is csillagászati és kevesebb is vele a mesterképzés. Amúgy ez szép, hogy leírtad, de édeskevés. Pénzügy számviteli ügyintéző vagy vállalkozás ügyviteli ügyintéző szakmai érettségid lesz? Csak mert akkor annak a százalékát is be tudod 4x-ezni. Pl 80%-nál 320 pont, arra jönnek a többletpontok. Elte és SZTE kivételével majdnem mindenhol megkapod a nyelvi emeltre a +50 pontot. Önköltségesen szinte bármelyik egyetemen bent vagy, de államin is 370 ponttal, kivéve Corvinus és Elte. Szegeden idén pl 348 volt állami pénzügy számvitel. BGE is nagyon alacsony volt. Írd be kalkulátorba, hogy a szimpatikus egyetemeken mennyi lenne a pontod.
nov. 15. 15:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Komplex közgazdasag emelt érettségi és pénzügyi és számviteli szakmai vizsgám lesz, csak nekem annyira ez a része nem tetszik, viszont a vállalkozások irányítás, felépítése, átlagosan viszont nagyon, magyarán mondva minden ami gazdasági, azért is gondoltam a gazmenre
nov. 16. 12:40
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Azt be tudod négyszerezni (nekem is az lesz, de én nem szakirányúan megyek továbbtanulni). Vagy ha jók a középiskolai jegyeid, akkor tanulmányi ponttal leátlagolják az összes érettségid és megkapod a max 100-at a 2 emelt után.
nov. 16. 13:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Végig 5-ös átlagom volt, viszont nem értem akkor, mert beírtam egy pontszámot kalkulátorba és éppen átléptem a 300-at, ami valljuk be, édes kevés az államihoz
nov. 17. 10:20
 7/7 anonim ***** válasza:
A magyart sok helyen nem fogadják el, pl SZTE, ELTE. A felvi pontkalkulátorba írd be. A szakmai vizsgára vagy 40 vagy 50 pontot kapsz, de pll Debrecenben 80-at is. Az angol emeltre szintén annyit kapnál, de mivel kimaxolod a 100 pontot, így csak annyit kapsz. De ha négyszerezel, akkor külön a közgáz emeltre már nem kapsz pontot. És idén eléggé lementek a pontok, kevés helyen volt 400 fölött államin. Önköltségesen meg van, ahol 200 ponttal is bent vagy már.
nov. 17. 10:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!