Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológia szak levelezőn...

Pszichológia szak levelezőn milyen? Kevesebbet ér mintha nappalin csinálnám?

Figyelt kérdés
A gyakorlat ugyanannyi mint a naplalisoknak, csak tömbösítve? Az évközi jegyeket ilyenkor mi alapján adják?

dec. 21. 08:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
20%
A levelező mindig kevesebbet ér. Nem igaz, hogy nem nézik a HR-esek. Én is HR vezető vagyok, ügyvédeknél, pszichológusoknál előnyben részesítik azokat, akik nappalin végeztek. A levelező mindig csak egy elfekvő a nappalihoz képest.
dec. 21. 11:49
 2/12 A kérdező kommentje:

Bele sincs írva a diplomába hogy nappali vagy levelező, a mestert pedig csinálhatom nappalin. Szóval ez nem túl reális amit írsz.

A kérdés egyébként sem erre irányult, hanem azoktól szeretnék tapasztalatokat hallani, akik levelezőn végezték el a pszichológiát, és a gyakorlatban mik voltak a különbségek a nappali képzéshez képest.

Te általánosítottál, a szakmával kapcsolatban nem vagy képben.

dec. 21. 11:57
 3/12 Justinianus ***** válasza:
100%
Nem az volt a kérdés, hogy a hülye HR-ek mit néznek... :)
dec. 21. 12:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván vannak tömbösítések, és több a felelősség rajtad, hogy egyedül készülj. Számonkérésben nem nagyon van eltérés, viszont minden levelezős képzés esetén a közösség nem olyan erős, ami jelenthet gondot.

#1: szóval teljesen alkalmatlan vagy a munkádra.

dec. 21. 12:38
 5/12 A kérdező kommentje:

#4 köszönöm az építő választ.

Mire gondolsz pontosan az alatt, hogy nem olyan erős a közösség? Mármint ez a tanulmányaim szempontjából hogyan jelenthet hátrányt?

dec. 21. 12:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem az előző válaszoló vagyok, de szívesen leírom az egyik kollégám tapasztalatait, aki levelezőn végezte el az alapképzést Szegeden.

Azt mondja, abban volt nehezebb, hogy a tömbösítés miatt sokszor nem volt idő az előadásokon olyan mélységekbe menni, mint a nappalisoknál. Az anyagot ugyanúgy megkapták, de néha jó lett volna több oktatói magyarázat, amivel könnyebb lett volna megérteni egyes összefüggéseket.

A közösség hiánya a tanulás szempontjából nem volt hátrány szerinte, mert a facebook csoportukban ugyanúgy csereberéltek anyagokat, segítették egymást.

Voltak tárgyak, amikből kaptak évközi jegyeket, pl. szemináriumokon gyakorlati feladatokra (kvázi órai munkára), volt, amiből csak vizsga volt félév végén, és volt, amiből valamilyen beadandó volt a teljesítés feltétele.

Neki az az véleménye, hogy az alapképzés még sokkal inkább elméleti hangsúlyú, ezért semmilyen hátrányt nem jelent, hogy valaki levelezőn csinálja, viszont a mesterképzés esetében már fontosabb, hogy tényleg ott tudjon lenni az ember a gyakorlatokon, de azokon ha törik-ha szakad meg kell jelenni a levelezősöknek is, ezért gyakorlatilag nincs jelentősége a munkarendnek. A gyakorlatok általában ugyanolyan óraszámúak, mint a nappalisoknál, mert ezeknek az óraszáma meg van határozva a képzési követelményeknél.

dec. 21. 16:03
 7/12 A kérdező kommentje:

#6 köszönöm szépen, pontosan válaszoltál minden kérdésmere.😊

Én nem Szegedet néztem ugyan, de gondolom akkor máshogy is így müködik. Lényeg hogy akkor ugyanazt tanulják, és a gyakorlat is kb megegyezik

dec. 21. 16:12
 8/12 A kérdező kommentje:
Még annyi eszembe jutott, hogy a kollégád továbbment mesterre? Ott is ugyanúgy meg tudta ugorni a felvételit mint nappalisok? Szóval az oktatás minősége ugyanaz?
dec. 21. 16:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, továbbment, és ugyanúgy levelezős munkarendben tanul most. A mesteren volt egy felvételi elbeszélgetés is, amiben a motivációiról kellett beszélnie, meg valamilyen kutatómunka szerűséget is be kellett mutatnia, erre kapott pontokat, meg ugye alapból az alapszakos diploma minősítését is nézték, ebből számították ki a pontokat.
dec. 21. 16:58
 10/12 A kérdező kommentje:
#9 igen azt olvastam én is hogy ez a menete. És ő a Pázmányra ment tovább? Hányas diplomája lett? Mert gondolom egy 2-3-assal nem sok esély van bejutni mesterre.
dec. 21. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!