Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szociálpedagógia után pszichol...

Szociálpedagógia után pszichológia szak?

Figyelt kérdés

Nemsokára végzek a DEGYGY-karon szociálpedagógia szakon. Szeretnék emellett pszichológus lenni, megfogott a téma a szakon belül, ezek után hogyan tovább? Láttam a DE is van pszichológia szakja. Újra kell alapszaktól mesterszakig tanulnom?

Tanácsokat, tapasztalatokat elfogadok❤️

máj. 28. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Felvételizned kell alapszakra.
máj. 28. 22:32
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Igen, újra. Egy jeles diplomáért 400 pontot is kaphatsz, úgyhogy hajrá-
máj. 28. 22:39
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Készülj fel, nagyon hosszú folyamat lesz. Leszel vagy 30 éves mire tudsz pszichológusként dolgozni. Nem elég csak ezt elvégezni, kell utána szakosodni meg képzéseket is elvégezni. Részmunka is elég nehezen fog beleférni, mert nagyon tanulós szak, de ha te 30 évesen akarod elkezdeni a dolgozást, akkor hajrá.
máj. 28. 22:42
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Én 46 évesen iratkoztam be egyetemre, és most 50 évesen már a diplomámmal dolgozom. Ehhez képest a “már 30 éves leszel, mire végzel” riogatás egyenesen röhejes.

Hajrá Kérdező, ne hagyd, hogy elriasszanak az álmaidtól!

máj. 29. 08:10
 5/9 anonim ***** válasza:
24%
De gondolom neked 46 éves koromig volt munkád, gyűjtögettél, nem anyádék pénzén vegetáltál mert "30 évesen is tanulsz".
máj. 29. 08:55
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
5. Igen, persze, munka mellett csináltam. De a kérdező se írta azt, hogy ne dolgozna. Egyébként Debrecenben van levelező pszichológia alapszak.
máj. 29. 08:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#5: ha így lenne, az sem a Te bajod lenne, hanem a Kérdező szüleié.
máj. 29. 09:20
 8/9 anonim ***** válasza:
37%
Én a helyében a mostani képzéssel mennek mesterire….kb ugyan úgy segíted az embereket, tehát nincs értelme erőről kezdeni, csak azért, hogy azt mondhassa, hogy pszichológus.
máj. 29. 10:31
 9/9 anonim ***** válasza:
76%
És mint pszichológus azt mondom, hogy bizony több év kell hozzá, hogy jó legyen valaki benne, mert folyamatosan képzi az ember magát, hogy minél jobb legyen. Aki kevesebb mint 6 éve csinálja az abból 5 év a tanulás és szakirányú képzések is általában 2 évesek…a válaszoló nem a legjobb a szakmájában még ezt figyelembe kell venni, hogy még nincs sok kompetenciája. Én 10 évet mondanék, mire valaki a munkaerőpiacon igazán sokra vihetné és a tudása némileg szerteágazóbb vagy magasabb fokon űzi. A kérdező helyében átgondolnám, hogy nem e lenne jobb inkább a +2 év mesteri.
máj. 29. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!