Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » "Könyebb" gépészmérnöki egyetem?

"Könyebb" gépészmérnöki egyetem?

Figyelt kérdés

BME-ről nagyon vad dolgokat hallottam, hogy mennyire szívatnak, nem lehet mellette életed, szabadidő kizárt stb.

Milyen egyéb alternatíva van, ahol gépész, rosszabb esetben járműmérnöki szak van, és lightosabb, könnyebben elvégezhető?

nov. 6. 23:14
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Azért annyira nem rémes a BME. Tulajdonképpen könnyebb a képzés, mint évekkel ezelőtt. És a BME-n fantasztikus a közösségi élet, rengeteg kör, szakosztály van, szóval lehet életed, ha szánsz rá időt. (És a legjobb, ha kolis vagy.)

Sajnos más egyetemeket nem ismerek.

nov. 7. 00:34
 2/7 anonim ***** válasza:
16%

“Könnyebb”?

Nem bíználak meg az üzemem gépészetével.

nov. 7. 03:50
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Ne azt nézd, hogy hol könnyebb a képzés, hanem azt, hogy érts a későbbiekben a szakmádhoz, mert irtó ciki lesz állásinterjúra menni úgy, hogy a szakmai részén elvérzel. Nagybátyjám az ME-n végzett gépészmérnökként, és nem ért egyáltalán hozzá, soha egy napot sem dolgozott benne, teljesen mást dolgozik.
nov. 7. 05:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

#3mas,én ismerek BME-n vegzetteket is,akik az alapvető szakmai dolgokon elvéreznének.

Minden rajtad múlik,az egyetem másodlagos.Sok elavult hülyeséggel fogsz találkozni mindenhol,rajtad áll,mennyire érdekel a szakma,hogy szabadidődben is fejleszd magad.

DE ha így állsz hozzá,hogy hol könnyebb elvégezni,az nem a legjobb kezdet.Érdekel ez téged egyáltalán,vagy csak azért mennél a szakra,mert azt hallottad jól lehet vele keresni ( ez sajnos nem feltétlen igaz egyébként).

nov. 8. 11:47
 5/7 A kérdező kommentje:
#2 felesleges szívatások kikerülése nem hülyeség nem lustaság.
nov. 8. 20:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha már nem a BME, akkor Óbudai, Győr ? Azok is jó egyetemek. Egyébként egy jó tanács : Matek, Mechanika meg még pár egyéb tárgyból amire sok további épül nem szégyen magán órákat venni. Felsőbb évesek jó zárthelyi és vizsga felkeszìtőket szoktak tartani. Ahol a várható típus feladatokat elég jól atveszitek, régebbi zárthelyi sorokat végig oldotok és így tovább. Nagyon megeri. A főbb tárgyakból érdemes már az első zárthelyire ìgy neki menni. Mert akkor nincs az, hogy ha az nem sikerül akkor már csak a póz zh-ban lehet bízni .
nov. 9. 09:21
 7/7 anonim ***** válasza:
A szakmádat jó esetben igazán az első pár munkahelyeden tanulod meg. Azonban ehhez az egyetemi alap is kell. Persze sok felesleges információ is van amire az életben sem lesz szükséged. De a fizikai, matematikai, mechanikai alapok sosem ártanak.
nov. 9. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!