Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnöki képzésen a...

Gépészmérnöki képzésen a matematika órán megtanultak mennyire lesznek szükségesek a további tantárgyakhoz és melyek ezek a tantárgyak?

Figyelt kérdés

szept. 1. 14:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemeken eltérő, de eléggé fontosak lesznek hisz sok olyan tárgy van amihez belép lesz a matek alapozás, így elvárják, hogy pl tudj integrálni, deriválni, függvényt értelmezni, sorozatokról tudj dolgokat(konvergencia kritérium) stb..
szept. 1. 15:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem mert nem most tanultam már őket, viszont most új szakot kezdek és remélem el tudom fogadtatni a tantárgyakat, többek közt a matematikát is. Azonban ezek szerint érdemes felidézni a tanultakat.
szept. 1. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én BME-re járok, eléggé tárgy válogatja, de olyat még nem láttam hogy nagy, komplex deriválás/integrálás lenne vizsgán/zh-n, vagy igazából akármi ahol élőben a feladat nehéz része, csak matekon szeretnek nehezebbeket adni. Háziban se emlékszem olyan gázra, de ott már úgy is használhatsz akármilyen programot.

Volt olyan ahol például kérték előkövetelménynek a matek kettőt (mátrixox/vektorok), majd csak vektor keresztszorzás volt csak amit 5p megtanulni.

Levezetéseknél szokott inkább előadáson előjönni, de azokat nem kell általában fejből tudni.

Persze nem árt ha tudod a dolgokat annyira hogy értsed mi történik, de olyan se lesz hogy integrálni kell a cotan(e^sin(cos(x)^sinh(x^2)^3))/arctg(e/arcsin(x^-1/2)) függvényt

szept. 1. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:

SZTE a teljesség igénye nélkül:

Matematika 1,2,3

Mechanika 1,2,3

Programozás

Gépelemek 1,2

Méréstechnika

Irányítástechnika

Digitális elektronika

Felújítás technológia

Műszaki diagnosztika

Hőtan1-2

Épületgépészet

Lehet valami kimaradt, de ezeknél visszaköszön a matek. Diffegyenlet, mátrixok, vektorok, integrálok formában. A függvények meg kb. minden tárgyból.

okt. 7. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!