Érdemes még folytatnom az egyetemet?
Sziasztok! Jelenleg azon az egyetemen és olyan szakon vagyok amit mindig is szerettem volna (Gépészmérnök). A 2. félévemben csúsztam 1 évet (azóta bepótoltam és teljesítettem a tárgyat amivel elmaradtam) és most az 5. félévemben járok és lehetséges, hogy megint csúszok és úgy érzem lehet nem nekem való. Dolgozom is az egyetem mellett a szakmámban gyakornokként egy multinál és azt kell mondanom eléggé tetszik, érdekel a szakma és van Technikusi bizonyítványom is.
Nagyon szeretném elvégezni az egyetemet és egy olyan szakmám lenne ami az álmom, de egyszerűen kikészít az egyetem és bármennyit tanulok úgy érzem nem haladok előre. Úgy érzem lassabb és butább vagyok a többiektől.
Leginkább a mechanika 2, mechanika szigorlat, matematika szigorlattal vannak problémáim. Egyébként a szakmai tárgyakkal nincs gond, szeretem őket és jó is vagyok bennük. Ti mit tennétek?
"Dolgozom is az egyetem mellett a szakmámban gyakornokként egy multinál és azt kell mondanom eléggé tetszik"
És ennek ellenére ez kérdés...
"Úgy érzem lassabb és butább vagyok a többiektől."
Ez előfordulhat, ez esetben sajnos nincs más megoldás, mint hogy keményebben kell tolnod a tanulást. Esetleg próbálj meg prioritizálni, a fontosabb tárgyakra összpontosíts.
Én imádok programozni, otthon is programozok és a munkahelyemen is, de a programtervező informatikus szaktól én is eléggé kikészültem.
Járj el külön tanárhoz, és tanulj keményebben. Ha kell akkor menj át levelezőre.
Már nem sok van hátra, szóval már nem adhatod fel
BME szagot érzek...
Egyébként érdekes ,az én viszonyom pont fordított volt: az echte természettudományos tárgyak mentek jól, a szakmaiak kevésbé (mondjuk azokat jóval hányadékabb módon is tanították btw).
Én nem vegeztem, helyette csináltam levelezőn egy ilyen adatelemzős laza képzést,szerintem 100-szor jobbak vele a lehetőségek.
Te azért csináld meg ha van még benned hit ( egyébként udemyn a csíkos daninak van fent sok kidolgozott mecha -matek szigorlati feladatsora,tudom ajánlani ). HAJRÁ Nyomasd.
Minek neked egy gépész diploma,ha van technikusi bizonyítványod?
Technikus haverom jobban keres karbantartóként mint gépész folyamatmérnök bátyja...
Főleg ha ekkora szenvedésként éled meg,egyértelmű hogy te gyakorlatias típus vagy.Matek meg mechanika szigorlattal lófüttyöt se érsz,sehol nem fogod hasznát venni.Én nem szenvednék a helyedben vele,inkább szedj fel technikusként annyi tudást amennyit bírsz,és irány külföld!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!