Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételi jelentkezés ötödik...

Felvételi jelentkezés ötödik tantárgy kihagyása?

Figyelt kérdés

Annyira későn és kapkodva adtam be a jelentkezésemet a felvin, hogy csak az első 2 helyre írtam be az 5. Tantárgyat a tesit(a tanulmányi pontoknál)

Összesen 6 db szakot jelöltem meg.

Ilyenkor van esély változtatásra( pl. Március 20-tól?) Vagy csak a sorrenden lehet változtatni?

Amikor rámentem az ellenőrzésre a végén(a beadáskor) nem írt ki hibát, azt írta, hogy minden rendben van.)

Most vettem észre mikor megnéztem és letöltöttem a hitelesített adatlapot.

Nagyon el vagyok keseredve.

Köszönöm az értelmes válaszokat!

tegnap 18:11
 1/5 A kérdező kommentje:

egy legalább két évig tanult választott tantárgy a felsőoktatási intézmény által az adott szakon meghatározott tantárgyak közül.

Ezt hagytam ki 4 szaknál.

Az első kettőnél beírtam

tegnap 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak a sorrendet fogod tudni módosítani, illetve hiánypótláskor dokumentumot feltölteni. Így szerintem azon a négy szakon, ahol nem adtad meg a választott tárgyat, az érettségi eredmény duplázásával fognak számolni.
tegnap 18:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Nyilatkozni kellett arról, hogy a tanulmányi eredményekből számítani.

Ilyenkor nem az van, hogy csak abból számítanak akkor?

Nem tudtam, hogy ilyenkor duplázással is lehet.

Köszi!

tegnap 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az a nyilatkozat azt jelenti, hogy a tanulmányi eredmények alapján IS ki szeretnéd számíttatni a pontjaidat (meg érettségi alapján is ki fogják automatikusan). A két módszerrel kapott pontszám közül a neked kedvezőbb eredményt veszik figyelembe, és az lesz a végleges pontszámod. Mivel azon a négy szakon nincs figyelembe vehető középiskolai eredményed, kizárásos alapon az érettségi alapján fogják kiszámolni és megállapítani a pontokat.
tegnap 18:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
tegnap 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!