Egyetemi felvételin pont jár azért ha valaki enyhén autista (+autizmussal kapcsolatos általános kérdések)?
Ha úgy dönt az intézmény, akkor igen.
Bár szerintem eléggé inkorrekt, mert sehol nem erősíti az esélyegyenlőséget, ha egy olyan állapotra kapsz plusz pontot, ami nem is jelent hátrányt.
"ha egy olyan állapotra kapsz plusz pontot, ami nem is jelent hátrányt."
Ha az vagyok akkor bizony jelent, igaz nem a konkrét szakon mert arra rá vagyok kattanva gyerekkorom óta és élvezem, viszont általános problémáim vannak amik kicsit nehezítik a hétköznapokat ez pedig rányomhatja a bélyegét összességében a teljesítményemre, tanuláshoz való kedvemre.
Nagyon minimum fél év, de inkább több (akár 1-2 év), mire bármi eredmény lesz. A diagnózis önmagában nem elég ahhoz, hogy pontot kapjál, még tovább kell menni, hogy SNI kódod legyen.
Attól, hogy magasan funkcionáló/kisebb támogatási igényű (inkább ezeket használd az "enyhe" helyett, mert minden autista ugyanannyira autista attól függetlenül, hogy mennyire funkcionál) autista vagy ilyen téren elvileg ugyanúgy meg kell kapnod a megfelelő papírokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!