Megéri-e három emelt érettségit tenni?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy megéri-e három emelt szintű érettségi letenni(matematika, történelem, digitális kultúra) a Corvinus pénzügy és számvitel szakára. A weboldalon azt látom hogy csak 100 intézményi pontot lehet szerezni amit már megkapnák a nyelvvizsgáimmal + az emelt nyelv érettségivel. Attól félek, hogy a töri érettségi nem éri meg mert nem kapnák érte pontot és csak meg egy tantárgyból kéne extra sokat tanulnom.ma 14:36
3/6 anonim válasza:
Felesleges. Viszont arra figyelj, hogy az emelt nyelvi érettségi és a nyelvvizsga ne ugyanaz a nyelv legyen, mert egy nyelvért csak egy jogcímen kaphatsz pontot.
4/6 A kérdező kommentje:
Ha tényleg felesleges akkor melyik emeltet hagyjam el?
ma 17:13
6/6 anonim válasza:
Corvinus psz hallgatóként #5-tel értek egyet, DE: gondolom azzal te is tisztában vagy, hogy a matekot ígyis-úgyis beszámítják az érettségi pontokba, ha közepezel, akkor is. Szóval én azt tanácsolnám, hogy a másik kettő közül hagyd el inkább azt, amelyik kevésbé megy.
(egyébként side note, hogy én még nem találkoztam a szakunkon olyan emberrel, aki 3 tárgyból emeltezett volna, szerintem nem is éri meg)
Ha további kérdésed van a szakkal kapcsolatban, szívesen segítek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!