Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Esti iskolára megéri váltani?

Esti iskolára megéri váltani?

Figyelt kérdés
5 éves technikumon vagyok, de már utálom az egész szakmát, új tanárokat kaptam, akik nem segítenek hanem csak basztatnak, csak az érettségi miatt csinálom még. (januárban töltöm a 17-et) ha mondjuk kiiratkoznék, akkor ilyenre tudnék jelentkezni úgy, hogy legfeljebb 19 éves koromra meglegyen az érettségi? (Békéscsaba környéke)

nov. 10. 21:45
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem éri meg. Sokkal nehezebb lesz.
nov. 10. 22:27
 2/9 A kérdező kommentje:
azt gondoltam, de nekem nem a humán tantárgyakkal van a bajom, hanem a szakmai tantárgyakkal. szóval ha 2 év alatt le lehet érettségizni, akkor nekem megéri, mert amit most tanulok, abból valószínűleg megbukok...
nov. 10. 22:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Felénk 3 év az érettségi. Ezt lehet rövidíteni, ha megvan x osztályod. Nálunk a 9-10 egyben volt, majd 11, végül a 12. Régebben volt egy másik lehetőség is, ott 2 év volt, de csak annak, akinek volt már szakmája. Szóval szerintem a neten kellene rákeresni, mik a lehetőségek,majd felhívni őket. Szüleid amúgy mit szólnak hozzá?
nov. 10. 23:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Tessék, rákerestem neked.

[link]

nov. 10. 23:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Szüleim mondják az érettségit, igazuk is van, de ebben az iskolában nekem nem lesz meg az érettségi, tehát valami más kell, és ez jutott eszembe. Időm van, eszem is megvan hozzá. Most 11. osztályban vagyok, tehát első 2 év megvan (ha ez számít). + diákigazolvány is jár hozzá, igaz?
nov. 11. 00:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen iskolába kerülsz. Van olyan esti, ahol befizeted a pénzt, és cserébe átengednek.

De én pl. most estin szívok a matekkal, és nem tudom, át fognak-e engedni.

nov. 11. 02:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt nálunk nappalin, gimiben(Borsod megye). Sokszor óra sem volt tartva, csomó elmaradt állandóan, vagy nem jött tanár, stb. Végül lett érettségim, csak jó szar lett, így nem volt könnyű később egyetemre menni.

Estin lazább, de kb ott sem tanítanak semmit, szóval kb ugyanott vagy, csak több időd van. Én estire is jártam szakmára, azért mondom ezt. Bár ezerszer jobban szerettem, mint a nappalit.

nov. 11. 09:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Csak szakmaiból meg fizikából vagyok rossz, a többi az 4-5 (ami az érettségihez kell) + ha nem értem akkor szüleim tudnak segíteni.
nov. 11. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor még egyszer, mivel látom, kiemelted:

"Attól függ, milyen iskolába kerülsz. Van olyan esti, ahol befizeted a pénzt, és cserébe átengednek."

Ha jó képességű diák vagy, MINDEGY, hol vagy.

Ha meg nem vagy jó képességű, akkor szenvedni fogsz estin is.

Ugyanazt tanuljátok, csak lebutítva.

nov. 12. 14:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!