Megéri szociológusnak továbbtanulni ( esetleg külföldön)?
A helyzet az az, hogy 10.-es vagyok gimiben, tehát még van pár évem dönteni, de előre gondolkozok. Leginkább a történelem és a nyelvek ( angol és olasz) érdekelnek és jó is vagyok bennük, viszont úgy érzem hogy van egy kis affinitásom a nálunk kevesebb óraszámban tanult matek, fizika és földrajz tantárgyak felé is. Nem akarom elvesztegetni a lehetőségeimet, viszont szerintem nem vagyok elég okos az emelt matek érettségihez, viszont a humán egyemeti szakok annyira nem hoznak lázba, pl jog meg ilyenek. Egyedül egy szak van ami érdekel és szeretném is; a szociológia, de nem tudom hogy mennyire büfészak, vagy hogy mennyire lehet vele jól keresni. Továbbá nem igazán szeretnék Magyarországon élni, nem csak a politika miatt de én Olaszországban vagyok otthon, tulajdonképpen lélekben olasz vagyok, és beszélem is a nyelvet, viszont nem ismerek ott senkit. A jövőmmel kapcsolatban annyi elvárásom van hogy ott éljek ahol akarok, legalább átlagos fizum legyen és ne legyek egy rabszolga. Egy olasz egyetemen ha tanulok valami hasonló szakot, akkor ott eltudok helyezkedni? Vagy ha úgy adódik Magyarországon is eltudnék? Pl. A bolognai egyetemen néztem az Economics, Politics and Social Sciences szakot, ami a nevéből kiderül hogy mit takar, de ötletem sincs hogy ez büfészak-e vagy sem
Remélem tud valaki tapasztalatot mondani erről a pályáról, a külföldön ( esetleg Olaszországban) való tanulással kapcsolatban vagy csak valami tanulságos történetet. Elnézést hogy ilyen összecsapott lett a kérdés, őszintén nem hinném hogy sokan válaszolnának, lehet több értelme lenne a chat gptvel beszélgetnem
Ehhez olasz fórumokon kellene érdeklődnöd, ha ott akarsz letelepedni.
Magyarországon a szociológia matekos része piacképes, a többi éhenhalós. Amerikában keresett szak. Olaszországot én nem tudom.
Ahhoz viszont, hogy elvégezd kelleni fog a matek, rossz matekosként nem igazán lehet átevickélni, mivel alap tantárgyak számolósak. Nyilván nem egy mérnöki szak, de a rossz matekosok nálunk kibuktak.
Első jól mondja.
Matek kell, másrészt itthon a számolós/statisztikás része ami piacképes. Pedig messze nem erről szól csak, igaz, eszköze a statisztika.
Gyenge matekkal felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!