Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen kilátásai vannak egy...

Milyen kilátásai vannak egy szociológusnak?

Figyelt kérdés
Most volt a felsőfokú felvételi eljárás és vésztartaléknak beírtam a szociológiát a Pázmányra és kíváncsi vagyok valójában mennyit is ér a szak.Mennyire nehéz elhelyezkedni?

2019. jún. 4. 20:01
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Ha tanítasz utána, oké. De egyébként nem ér semmit.
2019. jún. 4. 20:12
 2/6 anonim ***** válasza:
20%

Ha balfék vagy akkor nehéz.

Ha nem vagy balfék, akkor tanulsz mint állat, főleg statisztikát és kutatásmódszertant. És minden követ megmozgatsz, hogy bekerülj gyakornoknak akár ingyen is piackutató ügynökséghez vagy multinacionális céghez.

A szociológusok leggyakoribb elhelyezkedése multinacionális cégek piackutató osztályain, illetve piackutató ügynökségeknél van. Nagyon érdekes meló mind a kettő, de ne várd meg vele a diplomaosztót, hanem spuri gyakornoknak amilyen gyorsan csak tudsz.

Javíthatod a munkaerőpiaci esélyeidet még a következőkkel:

- mellette beiratkozol jövőre például kereskedelem és marketing szakra szombati levelezőre például a BGE-re. ugyan ez tandíjas, de hátha ki tudod fizetni, ha meg nem, akkor még diákhitelt is érdemes rá felvenni. és gyakornoki helyet akkor is kell mellette keresni!

- ugyanez az ötlet más szakokkal: gazdasági informatika, logisztika stb. keress szombati képzéseket, mit tudnál mellette tanulni.

- vagy egy ilyen szuper mesterszak, hogy Survey statisztika. Keress rá. Ha jó vagy statisztikából, akkor itt a helyed utána. Remek szak, jó munkaerőpiaci kilátásokkal.

Végül egy pár biztató szó. Egy nagyon nagy európai multi stratégiai osztályán vagyok szenior stratéga. Nekem is kb. szociológia-típusú diplomám van, csak van mellette BGE kermark is. (Amelyet utána csináltam, mert hülye voltam, de ma már okosabb vagyok mint Móricka az almamaggal. :D) Van a csapatunkban szociológus és kulturális antropológus is. Ez az egyik legértékesebb üzleti tudás – az emberi viselkedés, társadalmi problémák megértése stb. Ne ülj fel a magyar vélekedésnek, hogy "majd a mekiben fogsz szendvicset árulni", mert nem ott fogsz. Csak legyél ügyes!

2019. jún. 4. 20:13
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Ui: első a tipikus balfék-típus.
2019. jún. 4. 20:14
 4/6 anonim ***** válasza:
67%
Nem vagyok balfék, kedves utolsó, ezt a szociológia tanárom mondta az egyetemen. És nem, egyáltalán nem ilyen irányban tanulok tovább, csak volt egy ilyen tárgyam.
2019. jún. 4. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:
24%
De látom nem sokat értettél meg belőle, ha az a véleményed, hogy "nem ér semmit".
2019. jún. 4. 21:39
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Pesten volt elég jó melóm, a nagyon vidéki szülővárosban még kínaiba se vettek fel eladónak.

A férjemmel Pesthez közelebbi városban lakom, itt van munka de a pénz nem sok, ugye sok szociológust a közszféra szív fel itt pedig mérnökként se fizetnek meg. Pl. családgondozóba lasszóval fogják az embereket, szóval munka akad, csak hát nem éppen a Ksh-ban ücsörögsz a légkondis irodában.

Úgyhogy most tanulok és igyekszem a versenyszférába átnyergelni.

Az Eltén végeztem, még 5 évesen, humánökológia szakirányon.

2019. jún. 4. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!