Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Terméktervező mérnöknek...

Terméktervező mérnöknek milyen kilátásai vannak ma a munkapiacon? (akár bel-külföldön)

Figyelt kérdés

Üdv!

Jelenleg ezen a szakon tanulok, amit bár jobbára élvezek, de hallok róla negatív véleményeket.

Kizárólag a kreativitása miatt jöttem ide, hiszen - bocsánat nem akarok senkit megsérteni - szerintem talán többre megy, mint egy művészeti diploma.

A képzés korántsem könnyű, ugyanúgy van matek I, II mint sok más mérnökin, fizika I, II. műszaki kémia stb. plusz beadandók (műszaki rajz, szabadkézi rajz..) Tehát azért megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy megéri-e "szivatnom magam". Ugyanis még az elején vagyok:D

Van bárkinek tapasztalata, akár személyes ezzel kapcsolatban? Találni lehet vele munkát?

Köszönöm a válaszokat! Szép estét!

2018. dec. 2. 20:58
 1/2 Vodafonelive ***** válasza:
100%
Nekem 2 volt szaktársam is volt akik ipari termék és formatervezőként kezdtek, második évben mindketten felvételiztek gépészmérnökire. Amit tudtak elvégeztek az egyiken, a másikon akkreditálták a tantárgyat. A ITF pont, hogy könnyebb volt, mert se mechanika3 nem volt nekik, gépelemek 3, kevesebb gazdasági tantárgy, helyette voltak olyan tantárgyak amiket Te is írsz, szabadkézi rajzok de ahogy elmesélték azok elég potya tantárgyak. Ha teheted és van annál az intézménynél gépészmérnöki, jelentkezz Te is és csinálda kettőt párhuzamosan, mert a tárgyak 70-80%-a megegyezik.
2018. dec. 2. 21:50
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Amit Vodafonelive ír nem hülyeség, ha valóban működik, de azért fontoldd meg, ha a jelenlegit is nehéznek érzed.

Egyébként van benne potenciál és elhelyezkedési lehetőség bőven, csak feküdj rá a műszaki részére, mert az lesz később lényeges.

2018. dec. 3. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!