Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik szak lenne a legmegfele...

Sziszi059 kérdése:

Melyik szak lenne a legmegfelelőbb, ha érdekel a diplomácia, történelem, politika, nyelvek és a nemzetközi szervezetek világa? A gazdasági részek kevésbé...

Figyelt kérdés

A BGE-n a nemzetközi tanulmányok szak tűnik a legérdekesebbnek, legszimpatikusabbnak, azonban egyre többen mondják, hogy egy NT-s alapdiplomával nem megyek semmire és tovább kellene magam fejleszteni utána.

A nyelvek nagyon érdekelnek a diplomácia mellett, de félek, hogy nem elég jó a nyelvtudásom. Angol középszintem meglesz, amit felsőfokig fejlesztenék, de kellene egy 2. idegen nyelv, ami a francia lenne. A baj az, hogy azt még ezelőtt nem tanultam. Nem is lenne nekem teher minél hamarabb megtanulni, mert érdekel a nyelv, de vajon lesz-e elég időm arra, hogy feltornázzam azt majd B2 szintre 2-3 év alatt...

Egyik legnagyobb álmom, hogy diplomata váljon belőlem.. de félő, hogy így csak tényleg álom marad?

Vagy inkább kezdjek el a nyelvekkel részletesebben, komolyabban fogkalkozni ehelyett?

ma 00:08
 1/2 anonim ***** válasza:

A nemzetközi tanulmányok teljesen használhatatlan szak, felejtsd el.

A diplomaták vagy jogászok, vagy közgazdászok. Nem is értem, rendes szakértelem nélkül hogyan akarsz diplomata lenni. Tanulj ki valami rendes alapszakot (jogász vagy közgazdász) és ha még mindig érdekel a diplomácia, akkor vedd e felé az irányt.

ma 06:18
 2/2 anonim ***** válasza:

"egyre többen mondják, hogy egy NT-s alapdiplomával nem megyek semmire"

Pontosan, ahogyan a fenti témák ismerete sem ér sokat a munkaerőpiacon.

Itt is megkérdezem: szerinted mit csinál egy diplomata?

ma 06:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!