Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakirányba érdemes...

Milyen szakirányba érdemes továbbtanulnom?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel a történelem. Gimis éveim alatt töri versenyekre jártam, volt hogy meg is nyertem a Pest megyei történelemversenyt. A földrajz is nagyon érdekel. A kérdésem az, hogy ezekkel hova érdemes továbbtanulni a jogon és a régészeten kívül? A jogi egyetemre vettek fel, de a régészet is nagyon érdekel. Jelenleg gap year-en vagyok, passziváltattam, hogy jobban megismerjem önmagam, beutazzam Európát és hogy megfelelő irányt válasszak

18/F

nov. 4. 13:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

Ez melyik egyetem volt, ahol egy félév elvégzése nélkül tudtál passziváltatni?

És azt nem csak 1× lehet? Ha ki akarnál menni később pl Erasmusra, akkor így nem is tudnál, mert elhasználtad

nov. 4. 15:28
 12/24 anonim ***** válasza:
17%
Kérdező! Nagyon jól gondolkodsz! Végezd el a jogot, alapnak jó lesz és még a dr. is a neved előtt lesz. Semmivel sem nehezebb, mint más egyetem. Én is azt végeztem és utána végeztem angol-földrajz szakot. Nekem pl. az angol szak sokkal nehezebb volt, mint a jog.
nov. 4. 15:36
 13/24 anonim ***** válasza:
80%

#12 ez nem igaz, sokkal nehezebb mint a szakok többsége. Azért pedig ne végezze el hogy dr legyen a neve előtt...

Miért lenne jó alapnak? Semmi köze nincs egy töri vagy egy földrajz alapszakhoz.

Megkérdezhetem #12 hogy te melyik egyetemen végezted a jogot, hogy egy angol szak neked nehezebb volt? A két budapestin biztosan nem...

nov. 4. 15:42
 14/24 anonim ***** válasza:
80%
Az pedig szerintem nem jó gondolkodás hogy máris passziváltat, és elhasználta ezt a lehetőséget, illetve pihen. Nincs mit kiphenni, ha pedig az eddigi dolgok neki fàrasztóak voltak, akkor nem a jogi egyetemet kell választania. Aki ilyet mond hogy a jog semmivel nem nehezebb mint más "egyetem" az hazudik és nem ért hozzá. Az egyetem pedig nem lehet nehéz, mert egy intézményt lehet csak, gondolom szakot akartál mondani.
nov. 4. 15:45
 15/24 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem menj el egy pályatanácsadóhoz, miután vissza jöttél. Bármilyen szakot is szeretnél utána elvégezni biztosan, hogy nehezebb lesz mint a gimnázium. Addig is érezd jól magad és pihenj esetleg legyen egy új jobbid vagy már meglévő.
nov. 4. 23:19
 16/24 anonim ***** válasza:
28%
#13 én és sokan mások is azért végeztük el, hogy legyen dr. a nevünk előtt. És szerintem és az évfolyam társaim szerint sem volt nehezebb, mint más szak.
nov. 5. 07:51
 17/24 anonim ***** válasza:
82%

#16 gratulálok, gondolom olyan szakemberek is lettetek.

Persze, mert gondolom az évfolyamtársaid nem végeztek el màs szakokat, tehát alapból nincs összahasonlítási alapjuk. Ezzel a hozzáállással biztos nem volt nehéz, átcsúsztatok mindenen kettessel gondolom. Vagy elég gyenge jogi egyetmre járhattatok, ha ilyen könnyen vettétek az akadályokat. Gondolom nem véletlenül nem válaszoltál arra, melyik jogi karra jártál. Nem mindegy...

nov. 5. 09:34
 18/24 anonim ***** válasza:
34%
#17 ELTE-AJK-ra jártam, jópár évfolyamtársam is más szakról jött, vagy utána végzett el mást is, mert nekünk csak a dr. miatt kellett a jog, a presztízs miatt. Teljesen máshogy állnak az emberhez bármilyen szakmában, ha a neve előtt ott a dr. Nem kettessel csúsztam át, négyes átlag alatt soha nem voltak az eredményeim.
nov. 5. 11:03
 19/24 anonim ***** válasza:
80%
Én meg a PTE-ÁJK-ra jártam, és ott is simán elvégezhető volt, szerintem se volt nehezebb, mint más szak. Nekem a második diplomám gazd. info és az sokkal nehezebb volt, a harmadik diplomám orosz szak és az se volt sokkal könnyebb.
nov. 5. 11:04
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

#18 Hát ez elég nehezen hihető.

#19 A PTE-n lehet, az az egyik legalacsonyabb színvonalú jogi egyetem, ahova minimumponthatárral bárkit felvesznek.

nov. 5. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!