Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdasági területen PhD...

Gazdasági területen PhD képzést érdemes elvégezni?

Figyelt kérdés

Gazdmen alapszakot és számvitel mestert végeztem, könyvelés és adózás területén van tapasztalatom, úgyhogy ilyen irányba mennék. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy megéri elvégezni. 2 évet tudnék államin végezni úgyhogy min. 2 év fizetős lenne.

Akinek esetleg van ebben tapasztalata tudna mesélni, érdemes jelentkezni, ad annyi pluszt?

Versenyszférában szeretnék továbbra is maradni, esetleg később saját vállalkozást is indítanék, úgyhogy nincs tervben egyetemen elhelyezkedni ezzel (ha ez számít). Csak eltelt már pár év mióta befejeztem a mestert és úgy érzem szeretnék tovább tanulni, ez tűnik számomra kézenfekvő folytatásnak.

aug. 26. 13:54
 1/3 anonim válasza:
100%

Nagyon kétesélyes a dolog, én műszaki területen vagyok úgy, hogy anno csináltam egy PhD-t, utána pár évet K+F projekteken dolgoztam (ahol hasznos volt), aztán váltottam "sima" szakmába.

Hátrányok:

- a PhD alatt épült "kapcsolati háló" tök haszontalan a versenyszférában, és persze az idő alatt ki nem épült "itteni" kapcsolatok hiánya is érezhető

- volt olyan állásinterjúm, ahol éreztem, hogy kár volt beleírni a CV-be (nem értették "mit keres ez itt")

- (személyes) azt kimondottan bánom, hogy a családalapítás a phd miatt csúszott. számít a gyerekeknél az a pár év is

Előnyök:

- azért valamennyi szenioritást csak ad, könnyebben lehetne belőlem főnök ha az akarnék lenni, ill. a munkahelyem kimondottan szereti és díjazza, hogy a fiatalabb kollegákat mentorálom - ez nehezebb lenne a phd alatt szerzett oktatási tapasztalat nélkül

aug. 26. 14:22
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én néznék a PhD helyett valami szakirányút.

Nem tudom, milyen területen vagy, kisvállalati könyvelőknél nagy előny pl a munkajogi szakoklevél, vagy az illeték-vám szaktanácsadó, de nagyon sok szakirányú van.

aug. 26. 15:00
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Semmi értelme ezen a területen a phd-nak, max. ha egyetemen akarsz tanítani.

Adatelemzést tanulj inkább, kifizetődőbb.

aug. 26. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!