Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakirányba érdemes...

Milyen szakirányba érdemes továbbtanulnom?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel a történelem. Gimis éveim alatt töri versenyekre jártam, volt hogy meg is nyertem a Pest megyei történelemversenyt. A földrajz is nagyon érdekel. A kérdésem az, hogy ezekkel hova érdemes továbbtanulni a jogon és a régészeten kívül? A jogi egyetemre vettek fel, de a régészet is nagyon érdekel. Jelenleg gap year-en vagyok, passziváltattam, hogy jobban megismerjem önmagam, beutazzam Európát és hogy megfelelő irányt válasszak

18/F

tegnap 13:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

Nemzetközi kapcsolatok/tanulmányok, nemzetközi gazdálkodás, tanár esetleg

Idegenvezető, múzeológus esetleg

tegnap 13:58
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
De ha érdekel a régészet miért nem mész oda?
tegnap 13:59
 3/15 anonim ***** válasza:
27%

Úgy nem fogod jobban megismerni magad, hogy csak nézel ki a fejedből. Pont azt kellett volna, hogy elkezded a jogász szakot, hogy kiderüljön, mennyire fekszik. Legfeljebb otthagyod első évben.

Most november van, és odajutottál el, hogy a Gyakorin kérdezősködsz. Azzal is többre mentél volna, ha beitratkozol egy jobbagyféltekés rajztanfolyamra.

tegnap 14:18
 4/15 anonim ***** válasza:
43%

#3 ha nem érdekli ne kezdje el, mert csak pénz és időkidobás. Csak azt nem értem minek felvételizett oda egyáltalán ha nem is gondolta komolyan.

Akkor add be a jelentkezésed valahova kérdező, ha eldöntötted hogy az adott szakot szeretnéd csinálni. Különben elveszed a helyet mások elől.

Ha a töri földrajz érdekel akkor nyilván a jog kilőve, mert az nem ez az irány. Oké hogy kell hozzá töri, de jogra az menjen aki konkrétan jogot akar tanulni.

Beutazod Európát? És így hogy fogod megtalálni mit szeretnél? Nem teljesen értelek kérdező. Ez inkább önismeret kérdése, és neked kell tudnod mivel szeretnél foglalkozni életed hàtralévő részében. Ha a régészet vagy a töri az, akkor menj bölcsèszkarra, akár külföldre.

tegnap 14:23
 5/15 anonim ***** válasza:
80%
#4: na, de egy szóval nem írta, hogy ne érdekelné a jog...
tegnap 14:29
 6/15 anonim ***** válasza:
44%

#5 konkrétan nem, de a szövegkörnyezetből erre lehet következtetni, hiszen ha érdekelné lelkesen a jogi egyetemen ülne, és nem írta volna ki ezt a kérdést.

Azt írta h a törtènelem/földrajz érdekli, ami ugye egyik sem jog. Felesleges volt belémkötni.

tegnap 14:35
 7/15 A kérdező kommentje:
A jog is nagyon érdekel. Azért is vagyok gap year-en, mert engem ez a 12 év nagyon leszívott, mert nagyon jó tanuló voltam és kell egy kis kikapcsolódás.
tegnap 15:18
 8/15 A kérdező kommentje:
#2 mert régészetből nehezen lehet megélni. Lehet az lesz hogy elvégzem a jogot és utána megcsinálom a régészetet, hogy be legyen biztosítva a megélhetésem
tegnap 15:20
 9/15 anonim ***** válasza:
44%

#7 akkor ne menj jogra, mert ott egy keményebb, mint az addigi 12 éved volt. És ott nem lesz kikapcsolódás.

Én jogra járok, tapasztalatból mondom.

tegnap 15:22
 10/15 anonim ***** válasza:
44%
Egyébként pedig erre is azt tudom mondani, hogy szerintem aki nem 100%-ig biztos a jogban, az ne menjen arra. Márpedig neked más is szóba jöhet ha jól értem.
tegnap 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!