Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak szerintem felelőtlen az...

Csak szerintem felelőtlen az a szülő,aki gimibe, egyetemre küldi a gyerekét?

Figyelt kérdés

Amikor ekkora hiány és pénzkereseti lehetőség van sok szakmában. Míg a legtöbb diplomás állás telített és egyre többen leszek.

Elég csak egy autószerelőre, klímásra gondolni. 10-20 ezres óradíjért dolgoznak + a klímán, autóalkatrészeken lévő haszon. És persze ott vannak az építőipari szakmák, de azok azért jobban romboljàk az embert. A nőknek meg ott a szépségipar.

Miért van ennyi felelőtlen szülő? Vagy csak simán nem tudnak gondolkodni? Persze nem azzokra gondolok, akik orvosnak szánják a gyereket. De a diplomások 80 százaléka szar bérért fog dolgozni rabszolgaként.

szept. 19. 22:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#9 Mennyit keres így egy vagyonőr?
szept. 23. 08:08
 22/25 anonim ***** válasza:

21, 300-400 között, de én csoportvezető vagyok, és nem 24 órázok. 24-es helyeken, kb 1200-1300 forint nettóban az órabèr, az 240 óra alaphangon egy hónapban, azaz maximum 312 ezer forint, és sok helyen nem lehet aludni. Persze vannak lusta helyek, ahol egésznap lehet aludni(bevallom, nekem is volt ilyen munkahelyem), de általában tré helyek vannak, kezelj sorompót, vizsgálj át napi 300 autót, teherforgalmat dokumentálj/irányíts, fagyoskodj, mert nincs fűtés, nyáron a 40 fokban rohadj be, nincs áram, stb.

De volt olyan helyem is, ahol 24/24 órában dolgoztam, havi 400 órám volt kb, és egésznap csak aludni kellett, de a pénz is 350 ezer volt borítékban, és cserébe fagyoskodtam, mert nem volt áram, nem volt fűtés.

Területi vezetők keresnek inkább jobban, vagy azok akik folyamatosan 30 napból 30-at kint vannak egy építkezésen 24 órában(igen, feketén van ilyen is, tudok is ilyen helyeket). Ha 24 órából 24-et dolgozol 30 napon keresztül, akkor megvan az 1 millió forint. Persze borítékban, amit nem tanácsos feltenni számlára, mert egyből megkérdezi a NAV, hogy az mégis honnan van.

Most kevesebb a meló, picit több a megbecsülés nálam, viszont alvás nincs. De kényelmes, mert egyetem mellett ezt pont tudom csinálni(a 24-et nem tudnám), és futja nyelviskolára, meg tandíjra, és nem is sokat dolgozok óraszám szerint sem, na meg van fűtés, áram, meg ilyen ,,luxus" dolgok, amik egy építkezés őrzése után csodának számítanak(mert ahol én őriztem ott soha semmi ilyesmi nem volt).

szept. 23. 12:09
 23/25 anonim ***** válasza:
#22 Köszönöm.
szept. 23. 12:20
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
#19 Akkor a barátod nagyon szerencsés. Tényleg szar most az informatikusoknak. Nézzél fel pl redditen a programinghungaryra, vagy valamelyik külföldi subra. Tele vannak panaszkodó emberekkel, hogy nem találnak fél év alatt sem munkát.
szept. 23. 12:22
 25/25 anonim ***** válasza:
24 valószínűleg akkor nincsenek elég jó projekteik, csak megcsinálták a kötelező végzettségeket hozzá, de nem tudják magukat eléggé eladni. Érte és a szaktársaiért (persze akik nem 2-essel mentek át mindenből és nem 10 év alatt végezték el a 3 éves alapképzést) 2 kézzel kapkodtak a munkáltatók, a legrosszabb is 5-600 körül is fizetett nettóban.
szept. 23. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!