Felelőtlen döntés volt ez részemről?
Közgazdasági iskolába, pénzügyi-számviteli szakra járok, ahol a matek fontos.
Nem voltam belőle mindig kitűnő, inkább átlagos, kicsit lassabban értem meg az új anyagokat, illetve néha azokat is, amik egyértelműek lennének (pl.: szöveges feladatok), de utána tudom végezni a róluk szóló feladatokat. Nem utálom a tantárgyat.
Emellett nem tudtam, hogy mi legyek az elején, így ismerősök segítsége által jött képbe ez a szak, illetve egy szakma hozzá, a könyvelő.
Ha fontos lenne hozzátenni, akkor szorgalmas és perfekcionista vagyok.
Kell félnem ezek miatt a jövőben? Egy időn belül meg fogok-e békülni a matekkal, a szakkal és majd a szakmával is?
Ha lenne valaki, aki könyvelő, hasonló szakmájú, úgyszintén ugyanerre a szakra járt vagy vannak tapasztalatai, akkor nagyon szépen megköszönném, ha megosztaná azokat!
Nagyon köszönöm, ha elolvastad és tudnál segíteni!
Szia! Én is közgazdasági iskolába járok, szintén erre a szakra. A matek nekem sem a szívem csücske, van, hogy nem értem, de olyan rossz sem vagyok belőle. Ehhez a szakmához fontos, de ahogy előttem is írták, többnyire a 4 alapműveletet kell majd használni. A többit elvégzi a számítógép. Nálam még az a probléma, hogy nem igazán érdekel, amit tanulok. Nyilván megtanulom, mert ehhez a szakmához kell. A szakma maga érdekel, az, amit csinálnak, de a gazdaságis része nem igazán.
Nekem is ismerősök ajánlották ezt a szakot és a sulit, de ha újra felvételiznem kéne, máshogy döntenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!