Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak szerintem felelőtlen az...

Csak szerintem felelőtlen az a szülő,aki gimibe, egyetemre küldi a gyerekét?

Figyelt kérdés

Amikor ekkora hiány és pénzkereseti lehetőség van sok szakmában. Míg a legtöbb diplomás állás telített és egyre többen leszek.

Elég csak egy autószerelőre, klímásra gondolni. 10-20 ezres óradíjért dolgoznak + a klímán, autóalkatrészeken lévő haszon. És persze ott vannak az építőipari szakmák, de azok azért jobban romboljàk az embert. A nőknek meg ott a szépségipar.

Miért van ennyi felelőtlen szülő? Vagy csak simán nem tudnak gondolkodni? Persze nem azzokra gondolok, akik orvosnak szánják a gyereket. De a diplomások 80 százaléka szar bérért fog dolgozni rabszolgaként.

szept. 19. 22:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ugye tudod hogy nem minden autószerelő vállalkozó? :D párom mestervizsgás szerelő, alkalmazottként 300-350 körül kap havonta (nettó) BP agglomerációban.
szept. 20. 14:03
 12/25 anonim ***** válasza:
24%

Elég megnézni, hogy ez a mostani válság kiket visel meg. Hát k*rvara nem a szakikat, hanem a diplomásokat. Mo-on is sok helyen nincs felvétel. Külföldön 1-2 év alatt hány százezer mérnököt (főleg IT) rúgtak ki? Németországban is sorra zárnak be a gyárak, részlegek. A Sony, Microsoft, Google hány informatikust küldött el? Hány gazdász lett lapátra téve?

Melyikkel egyszerűbb külföldre menni? Diplomásokat a fejlett országok képeznek magunknak. Mindenhol a kétkezi munkás kell. Sőt sok nyugati országban már alklamottként többet keresnek a szakik, mint a diplomások. Ez a folyamat indult el itthon is.

#11 Akkor a párod valamit nagyon rosszul csinál. Miskolcon megkapja a nettó 400-at 2-3 év után. És ott van még az egyéb bevételek.

szept. 20. 16:23
 13/25 anonim válasza:
100%
A szakmunkásképző nem elég ahhoz, hogy önállóan tudj dolgozni az adott szakmában. Esetleg alkalmazottnak felvesznek valahova és betanítanak ha meg vannak az alapok, de azzal se fogsz jobban keresni mint egy átlag diplomás. A szakmunkák esetén a "maszek" munkák hozzák a nagy pénzt, ahhoz viszont nagy szakértelem, tapasztalat és kapcsolati háló kell. De amúgy ott is működik egyfajta hierarchia: a munkák leszervezését, kapcsolattartást, ügyintézést, a tervek elkészítését általában mérnök végzi (gépész vagy villamos), a melósok elvégzik a fizikai munkát, aztán a mérnök vállalkozó visszaosztja a pénzt, persze neki jóval több marad.
szept. 20. 17:04
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

“ szakértelem, tapasztalat és kapcsolati háló kell”

Nagyon igaz, emellett persze pl egy autószerelőnek (meg mellette sok más szakinak is) feltétlenül kell egy felszerelt műhely / telephely is ahhoz hogy dolgozni tudjon. Ez meg nem két fillér…

szept. 20. 17:09
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

"Csak szerintem felelőtlen az a szülő,aki gimibe, egyetemre KÜLDI a gyerekét?"

"akik orvosnak SZÁNJÁK a gyereket."

Én ezektől vagyok teljesen ki. Mikor egy szülőnél meg van, hogy hova KÜLDI, meg hogy minek SZÁNJÁK a gyereket. Értem én, hogy sok 14 éves nem tudja mit akar, de nehogy már 100% a szülőn múljon, hogy hova megy szerencsétlen gyerek.

szept. 20. 20:04
 16/25 anonim ***** válasza:
90%

Neked miért nem mindegy, hogy nekünk van diplománk ?

Amúgy sok közöd nem lehet például az autószerelőkhöz, mert néhány év tapasztalattal nagyon nem keresnek mesésen,de még azok se,akik 10 éve vannak a pályán(Édesapám szakoktató ,szóval engem ezzel nem tudsz megetetni).

szept. 21. 00:04
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem minden a pénz, a munkakörülmények is számítanak, szerintem inkább látná az ember a gyerekét egy fűtött, klímás irodában dolgozni, mint hóban, fagyban, 40 fokban falat rakni/betonozni.
szept. 21. 08:26
 18/25 anonim ***** válasza:
88%
Reggelente a sarki kisbolt előtt ezek a milliomos szakik isszák a tüskét és a sört. Annyira ügyesen titkolják, hogy milliomosok, hogy már szinte szégyellem a diplomámat, amivel bejelentve bruttó 1,2 milliót keresek nap 8 órában. Olyan pocsék életem van. Brühühü.
szept. 21. 09:17
 19/25 anonim ***** válasza:

12 barátom most végzett 22 évesen proginfó alapszakot, kb 1 hónap alatt talált melót Szegeden. Munkatapasztalat csak a 2 hónapos kötelező gyakorlata, nem volt ismeretség, csak jó projektjei. Akkor mi vele nehéz elhelyezkedni?

Amúgy meg nem mindenki akar a lepukkant Miskolcon élni a rengeteg c típusú között. Ha a válaszadó családja, mindene Pesthez köti, nem fog a putri keletre költözni.

szept. 21. 18:23
 20/25 anonim ***** válasza:
#1 És mi van az építőipari, szépségipari, autószerelő vállalkozóknál, ezeknek a fele nincs 😂
szept. 23. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!