Csak szerintem felelőtlen az a szülő,aki gimibe, egyetemre küldi a gyerekét?
Amikor ekkora hiány és pénzkereseti lehetőség van sok szakmában. Míg a legtöbb diplomás állás telített és egyre többen leszek.
Elég csak egy autószerelőre, klímásra gondolni. 10-20 ezres óradíjért dolgoznak + a klímán, autóalkatrészeken lévő haszon. És persze ott vannak az építőipari szakmák, de azok azért jobban romboljàk az embert. A nőknek meg ott a szépségipar.
Miért van ennyi felelőtlen szülő? Vagy csak simán nem tudnak gondolkodni? Persze nem azzokra gondolok, akik orvosnak szánják a gyereket. De a diplomások 80 százaléka szar bérért fog dolgozni rabszolgaként.
Elég megnézni, hogy ez a mostani válság kiket visel meg. Hát k*rvara nem a szakikat, hanem a diplomásokat. Mo-on is sok helyen nincs felvétel. Külföldön 1-2 év alatt hány százezer mérnököt (főleg IT) rúgtak ki? Németországban is sorra zárnak be a gyárak, részlegek. A Sony, Microsoft, Google hány informatikust küldött el? Hány gazdász lett lapátra téve?
Melyikkel egyszerűbb külföldre menni? Diplomásokat a fejlett országok képeznek magunknak. Mindenhol a kétkezi munkás kell. Sőt sok nyugati országban már alklamottként többet keresnek a szakik, mint a diplomások. Ez a folyamat indult el itthon is.
#11 Akkor a párod valamit nagyon rosszul csinál. Miskolcon megkapja a nettó 400-at 2-3 év után. És ott van még az egyéb bevételek.
“ szakértelem, tapasztalat és kapcsolati háló kell”
Nagyon igaz, emellett persze pl egy autószerelőnek (meg mellette sok más szakinak is) feltétlenül kell egy felszerelt műhely / telephely is ahhoz hogy dolgozni tudjon. Ez meg nem két fillér…
"Csak szerintem felelőtlen az a szülő,aki gimibe, egyetemre KÜLDI a gyerekét?"
"akik orvosnak SZÁNJÁK a gyereket."
Én ezektől vagyok teljesen ki. Mikor egy szülőnél meg van, hogy hova KÜLDI, meg hogy minek SZÁNJÁK a gyereket. Értem én, hogy sok 14 éves nem tudja mit akar, de nehogy már 100% a szülőn múljon, hogy hova megy szerencsétlen gyerek.
Neked miért nem mindegy, hogy nekünk van diplománk ?
Amúgy sok közöd nem lehet például az autószerelőkhöz, mert néhány év tapasztalattal nagyon nem keresnek mesésen,de még azok se,akik 10 éve vannak a pályán(Édesapám szakoktató ,szóval engem ezzel nem tudsz megetetni).
12 barátom most végzett 22 évesen proginfó alapszakot, kb 1 hónap alatt talált melót Szegeden. Munkatapasztalat csak a 2 hónapos kötelező gyakorlata, nem volt ismeretség, csak jó projektjei. Akkor mi vele nehéz elhelyezkedni?
Amúgy meg nem mindenki akar a lepukkant Miskolcon élni a rengeteg c típusú között. Ha a válaszadó családja, mindene Pesthez köti, nem fog a putri keletre költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!