Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak szerintem felelőtlen az...

Csak szerintem felelőtlen az a szülő,aki gimibe, egyetemre küldi a gyerekét?

Figyelt kérdés

Amikor ekkora hiány és pénzkereseti lehetőség van sok szakmában. Míg a legtöbb diplomás állás telített és egyre többen leszek.

Elég csak egy autószerelőre, klímásra gondolni. 10-20 ezres óradíjért dolgoznak + a klímán, autóalkatrészeken lévő haszon. És persze ott vannak az építőipari szakmák, de azok azért jobban romboljàk az embert. A nőknek meg ott a szépségipar.

Miért van ennyi felelőtlen szülő? Vagy csak simán nem tudnak gondolkodni? Persze nem azzokra gondolok, akik orvosnak szánják a gyereket. De a diplomások 80 százaléka szar bérért fog dolgozni rabszolgaként.

szept. 19. 22:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%

Ne keverd a vállalkozó óradíját az átlagos órabérével.

Le kell vonni a befektetett tőke elbukott hozamát, a munkához használt járművek, szerszámok amortizációját, telephely bérleti díját, állam bácsi rengeteg közterhét, meg hogy az alkalmazott akkor is kap bért, ha éppen fizetett szabadságon vagy táppénzen van. A leszámlázott óradíjnak ezeket is fedezni kell plusz még azokat a munkákat, amiket nem a lakásodban végez, pl. anyagbeszerzés, műhelytakarítás, ügyintézés.

szept. 19. 22:38
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
Igen, csak szerinted. És kicsit unalmas már, hogy állandóan ezen vergődsz. Értjük, hogy neked nincs diplomád, de attól mèg másnak hadd legyen már.
szept. 19. 22:39
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Csak szerinted felelőtlenség. Szerintem nem az.

Állításod ott dől meg, hogy a magyarországi szakemberek 99,999%-ának nincs teslája. Ha olyan jól keresnek akkor miért nincs egy teslájuk otthon a garázsban?

Apám főorvos egy budapesti kórházban. Alkalmazottként bruttó 2+ millió a fizetése. Ehhez hozzájön még a magánrendelésen szerzett bevétel.

Én inkább megyek gimnáziumba és egyetemre, mint műkörmös tanfolyamra. Legalább nem leszünk egymás konkurenciái.

szept. 20. 05:36
 4/25 anonim ***** válasza:
89%

Nőknek meg ott a szépségipar. Persze. Minden sarkon van egy körmös, szempillás, fodrász. Nehogy azt hidd, hogy álommeló. Amikor egy nap 8-ból 3 vendég nem jön el az időpontra, 3 meg lemondja aznap reggel. Na olyankor szerezz 6 másikat a helyére. Egy 10 ezer forintos szolgáltatásnál az -60 ezer egy nap. Talán egész héten lesz 1 nap, amikor minden vendég eljön. A nők is tudnak betegek lenni, hacsak nem szalonban fizetett alkalmazottak, hanem egyéni vállalkozók, nincs olyan, hogy fizetett szabadság. Akkor van pénz, amikor dolgoznak. Emellett az anyagár is hatalmas (egy crystal nails körömlakk ára 5-10 ezer körül mozog, lehet venni olcsó szart is a sheinről, de akkor 1 hét múlva jön vissza a vendég, hogy lepattog/beszíneződik). A hűtés/fűtés költsége télen-nyáron. Szalonbérlés, ahol lehet választani, hogy vagy 5 szolgáltatóval együtt nyomorogsz kis helyen olcsón, de az a vendégednek nem lesz pihentető vagy egyedül dolgozol kulturált helyen havi 200 ezerért. Szünet az kb nyáron van nyaraláskor, karácsonykor is nagy hajtás. Éjszaka is hívogatnak időpontért. Amellett ha mondjuk valami idióta részegen nekihajt az utcában a villanyoszlopnak és elmegy a víz, áram több napra, azalatt szintén nem lehet dolgozni. Mellette mindenkivel legyél kedves, azzal is, aki már az 5.időpontját mondja le, vagy fogadd el, hogy az ilyen idióták terjesztik rólad a szart, hogy milyen bunkó vagy, hogy nem adsz neki 88.időpontot. Kisgyerekes anyukaként rájön a gyerek megbetegedése is. Nehogy azt hidd, hogy milliomosra keresik magukat.

Egyébként valamennyire értem mire gondolsz, tényleg vannak jó szakmák, de azok inkább férfiaknak. De az ilyen anglisztika, közösségszervezés, gazdálkodás és menedzsment (pénzügy számvitel helyett) tényleg felesleges diploma. De orvosokra, tanárokra (mégha nem is kapnak megfelelő megbecsülést), gyógyszerészekre, programozókra mindig szükség van.

szept. 20. 06:07
 5/25 anonim ***** válasza:
93%
Már megint te? Mennyire kell boldogtalannak lenned a választott szakmáddal, hogy rendszeres önigazolásért kelljen kuncsorognod itt?
szept. 20. 07:08
 6/25 anonim ***** válasza:
84%

A kérdező nem tudja feldolgozni, hogy neki nincs diplomája. Ráadásul pofonvágta a valóság, mert rájött, hogy hiába végzett el egy három hónapos gyorstalpaló villanyszerelő tanfolyamot, semmit se tud és nem is hívják dolgozni. A frusztrációját a gyakorin kiírt kérdéseivel próbálja palástolni.

Ezen tette a kérdezőnek szánalmas. Én ezért nem nézem le, mert a bolondos állításaival mosolyt csal az arcomra.

szept. 20. 07:15
 7/25 anonim ***** válasza:

Fogadjunk, hogy ezt is te írtad ki:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..

Ott is megírtam, hogy idővel egyre több olyan munka lesz, amit majd a robotok el tudnak végezni.

szept. 20. 08:40
 8/25 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen igazad van kérdező. Amíg egy fodrász, körmös, autószerelő, kamionsofőr ennyit keres, addig teljesen időpazarlàs és felesleges. Hány diplomás van olyan órabérben, mint egy autószerelő, fodrász? Nagyon kevés.
szept. 20. 09:47
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van több szakmám, mégis elmentem egyetemre, mert nem akarok fizikai munkásként megrohadni életem végéig. Ráadásul annyira jól sem keresek, mint ahogy itt állítják.

Autòszerelő is vagyok, és a 300-350 nettó még Dunántúlon is megfog. :) Burkoló vagyok, és nem vesznek fel sehova, mert nincs tapasztalatom. Számítógépszerelő vagyok...Na ahhoz meg nem értek, de abban sem vennének fel úgysem. Nehézgépkezelő vagyok, na abban a kezdő kap 180-200 ezret nettóban (dolgoztam a Strabagnál, azért tudom), a tapasztalt meg 500 körül, de ha nincs tapasztalatod protekció nélkül oda se vesznek fel. Nekem pedig nincs tapasztalatom. Szóval maradt a vagyonőrködés, mert ebben a szakmában legalább full fiatalon, teljesen kezdőként felvettek, és alkalmaztak engem. Ja, hogy a legtöbb helyen be sem jelentenek, meg 24 órázás van, sok helyen nem lehet aludni sem(pedig az Mtk. ezt előírja), meg ilyesmi? Ja, igen. Hát, diplomás állásoknál azért nem tudok róla, hogy lennének ilyesmik. Ezért mentem egyetemre. :)

szept. 20. 10:25
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is elmentem szakmunkás suli és érettségi után egyetemre én villanyszerelő szakmát szereztem egy percig nem szerettem. Én támogatom hogy sokan menjenek egyetemre nem csak a pénzt kell nézni hanem hogy szeretem is amit csinálok.
szept. 20. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!