Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elgondolkoztam, hogy váltsak...

Elgondolkoztam, hogy váltsak és pótfelvételizzek, a jogász és a P.számvitel között vacilálok de mindkettőről hallani hideget-meleget?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem mérnökhallgatóként megéri-e váltani akármelyikre is, melyik milyen anyagi biztonságot nyújt, karriert stb

Köszi a válaszokat előre is!!

aug. 7. 19:59
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
56%

Hát jogra semmiképp, mert nagyon elhivatottnak kell lenni hozzá, és elég rosszul fizet.

Akkor már inkább a pènzügy, mert azt könnyebb elvégezni pláne ha reál beállítottságú vagy, és több vele a lehetőség, jobbak a bérek

aug. 7. 20:56
 2/25 A kérdező kommentje:
Az a baj még pályaválasztáskor eléggé beleéltem magam, hogy az leszek de végül 2.helyként jelöltem meg, amiatt szeretnék pótfelfételizni. Nem tudom milyen a jogra járni nincs is nagyon jogász ismerősöm, csak érdekelt mindig is lehet csak többet képzelek bele a szakmába mint ami, ezért szerettem volna tanácsot kérni
aug. 7. 21:18
 3/25 anonim ***** válasza:
81%
Igen, szerintem többet képzelsz bele. Én nem ajánlom neked. Tényleg nagyon elhivatottnak kell lenni, és nem jó ilyen hirtelen meghozni ezt a döntést. Max még aludj rá, és jövőre elkezded ha még akkor is érdekel. Ha van más opció, akkor ne ezt válaszd
aug. 7. 21:23
 4/25 A kérdező kommentje:
Már egy szemesztert letekertem egy műegyetemen és nem éreztem sajátomnak, viszont lehet az életbe meg tetszene, illetve műszaki diplomával több ágazatba helyt lehet állni, nagyon tanácstalan vagyok
aug. 7. 21:28
 5/25 anonim ***** válasza:
69%
#4 ahogy mondod, szerintem mindenkèppen próbáld meg. Joghoz kell ráadásul egy erős töri alap (emelt töri) ami neked gondolom nincs. Még a pénzügy sem rossz választás, azzal is egész jók a bérek
aug. 7. 21:34
 6/25 A kérdező kommentje:
Két nyelv emeltem van, kéttanos voltam de, de magyarból közel hibátlant írtam, matematikával meg simán csak nem foglalkoztam de az se megy különösebben rosszul
aug. 7. 21:36
 7/25 anonim ***** válasza:
76%

#6 az jó, de a jognál a töri lesz a fontos, nem véletlenül szoktak emeltet kérni belőle

Szerintem a mérnökit próbáld meg

aug. 7. 21:52
 8/25 A kérdező kommentje:
Nem tudom, magánpraxis vagy a közjegyzőség bíztatóan hangzik, de azt hallottam nem sokak jutnak el ilyen szintekre
aug. 7. 22:19
 9/25 anonim ***** válasza:
80%

#8 nem, mivel a közjegyző protekciós állás, kihalásos alapon megy, vagy nagyon jó kapcsolatok kellenek hozzá

Magánpraxist fenntartni nehéz, egyáltalán nem keres olyan jól, max aki tényleg befut, de ahhoz is kapcsolatok kellenek általában

aug. 7. 22:41
 10/25 A kérdező kommentje:
Nem tudom a köztudatba miért van így magasztalva ez a szakba, és miért hivatkoznak rá, mint ami olyan magas egzisztenciát biztosít
aug. 7. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!