Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek melyik választás...

Szerintetek melyik választás lenne számomra a megfelelő?

Figyelt kérdés

Idén májusban fejeztem be az Igazságügyi igazgatási alapszakot a jogi egyetemen. Tudni kell rólam, hogy a pályaválasztás során azért esett a választás a jogi egyetemre mert a középiskolában rendészeti tagozatos osztályban tanultam és tanított bennünket egy jogász és eléggé megkedveltem a jogot. A pályaválasztás során talán elkövettem azt a hibát , hogy nem a személyiségemnek megfelelő utat választottam. Eléggé csendes, visszahúzódó és kissé önbizalomhiányos vagyok. Az egyetemi éveim alatt az első perctől kezdve úgy éreztem, hogy nekem itt nincsen keresnivalóm mert nem egy erős gimnáziumban tanultam, nem tartozik az erősségeim közé a beszéd. Annak ellenére, hogy minden tárgyamat elsőre teljesítettem, az államvizsgán is nagyon szép eredménnyel vizsgáztam ennek ellenére úgy érzem, hogy csak azért sikerült befejeznem ezt a szakot mert meg akartak tőlem szabadulni , mert látták rajtam, hogy olyan kis esetlen vagyok. Lenne lehetőségem jogásznak tovább tanulni de úgy érzem, hogy ehhez már végképp kevés lennék. Nincsen hozzá önbizalmam.

A masik dolog pedig ami mindig is érdekelt az pedig a mezőgazdaság. Gyermekkoromban amikor volt egy kis gyümölcsösünk akkor is szívesen dolgoztam benne, a nagymamámnál amikor nyaraltam a szomszédnak is nagyon szívesen segítettem az állatokkal kapcsolatos munkálatokban. De mivel az élet nem ebbe az irányba sodort így végül nem ezt tanultam az iskolában. Hosszú ideje fogalmazódik bennem az a gondolat , hogy pályát kellene váltanom és meg kellene próbálnom mezőgazdasági mérnöknek tanulni és megpróbálni benne elhelyezkedni. Legbelül úgy érzem, hogy ez lenne igazán a hozzám illő hivatás hiszen egy évvel ezelőtt a családom tudott vásárolni egy nagyságrendileg fél hektáros gyümölcsöst. Nagyon szeretek benne dolgozni és úgy terveztem, hogy mivel szeptembertől munkába állok így az évek alatt tudnék annyi pénzt félre rakni, hogy saját magamnak is tudjak vásárolni es utána fejleszteni. Egyetlen egy dolog az ami aggodalmat kelt bennem a mérnöki képzés kapcsán az pedig a kémia. Hét éve érettségiztem és kémiával már régóta nem foglalkoztam.

Szerintetek érdemes lenne belevágnom a jogász képzésbe vagy bölcsebb választás lenne az, hogy kihagyok egy évet és magántanár segítségével megpróbálom a kémia tudásomat felfrissíteni és fejleszteni és utána belevágni a mérnöki képzésbe?

júl. 30. 10:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg a mezőgazdaság érdekel, miért ne mehetnél agrár irányba vagy olyan képzésre, ami közvetlen hasznosul azon a területen, pl gazdasági irány?
júl. 30. 10:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érzed nem menne a jog akkor szerintem semmi értelme. Ha a mezőgazdaság érdekelne akkor inkább abba az irányba menj el
júl. 30. 11:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mivel mindkét szakma érdekel, ezt csak te tudod eldönteni.

Igazgatás alapszak után jognak akkor van igazán értelme, ha olyan állást szeretnél elérni, amihez kifejezetten jog kell, tehát ügyvéd, bíró, ügyész, közjegyző, végrehajtó. Szerintem az egyéb jogi jellegű állásokba, pl hivatalokba felvesznek jog nélkül is. Egyébként a beszédet lehet tanulni, a lényeg hogy legyen eszed és mondanivalód.

Ügyvéd vagyok, de a mezőgazdaság az én fantáziámat is megmozgatta korábban, de nálam távoli álom szinten maradt, nálad azért életképesebbnek tűnik ez az elképzelés. Mindenesetre sok szerencsét!

aug. 1. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!