Segítenél, kérlek? Ma kaptam meg az érettségi bizonyítványt. Középszint. Ezek az eredmények születtek: Magyar: 70% (4) Történelem: 50% (3) Angol: 42% (3) Matek: 26% (2) Nagyon kilátástalan az életem...
Sosem tanultam semmit. Sem a két év alatt, sem vizsga időszakokban, így jött ez az eredmény. Amit megbántam. Egyetemre jelentkeztem sok alapképzésre, és 2 felsőoktatásra. Számoltam a pontszámot, 186 jött ki, +50 pont a motivációs beszéd, így 236.
Viszont alapképzésre 260 kéne.
Hogy mire vágyom? Egyetemre bejutni. Mik a kilátásaim? Menjek szintemelőre, vagy végezzek felsőoktatást? Vagy szerezzek jogsit, amit kövi tanévben beszámíthatnak, így meglesz a 260? Mik a kilátásaim nekem? ....
Nekem tetszik a szak,amit végeztél : központi fűtés és gázhálózat rendszerszerelő.Lehet,hogy el is tudnál vele helyezkedni.Meg kell tudnod,hogy el tudnál-e helyezkedni ezzel a végzettséggel.Tedd fel az életrajzod vmilyen álláshirdető oldalra,hátha kapsz ilyen kezdőknek való állást.
Szerintem ilyen irányba kellene fejlődnöd.Kitanulhatnád mellé a villanyszerelői szakmát meg a vízvezetékszerelőit is.Ilyen emberekre biztos,hogy van igény.A helyedben németül is tanulnék.Ha értesz is ahhoz,amit végeztél,akkor tuti lesz munkád.
Ahhoz,hogy gépészmérnök legyél a matekot,fizikát vágnod kell és persze az is fontos,hogy érdekeljen.
Fiatal vagy,egyáltalán semmi okod nincs pánikra.Nem maradsz le semmiről,egész életedben dolgozhatsz,nyugdíj amúgy sem lesz.Nem kell mindenkinek egyetemre mennie ill. később is elkezdheted,nem vesztesz semmit.
A jogosítványt megcsinálod.
Szintemelő érettségit vagy javító érettségit bármikor csinálhatsz,de neked kell tudnod,hogy mi is érdekel igazán és akkor azokra a tárgyakra rágyúrni,amiket majd beszámítanak a felvételinél.
Ha ennyire súlyosan fontos az a fizika és matek.. akkor mondjatok nekem olyat, ahová mehetek tovább mindenféle bonyolult matek nélkül.
FSZ képzésre még azért mehetek, ha meg nem, akkor 1-2 humán tárgyból emeltezek.
A törit, magyart és angolt nagyon fontos tanulnom autodiktata módon. Mert később akár emeltezhetek is magyarból mondjuk, mert humánban erősnek érzem magam.
Na de akkor, ha én a jövőre nézve jót akarok magamnak.. mondjuk egy gépészmérnöki képzés esetében.
Mégis mit tanuljak önmagamtól a fizikából, és matekból?
Milyen matek képleteket és feladatokat tanuljak, ha ez ennyire FONTOS egy gépészmérnöknek? Üljek le, és kezdjem tanulni az érettségis matekot?
Ha ez tényleg ennyire fontos, akkor írjátok le légyszíves, hogy matekból és fizikából milyen feladatok a legfontosabbak.
Ha mindenáron a gépészmérnökit akarod,akkor az emelt matekra és fizikára tanulj és csinálj egy 90 százalékos emelt érettségit.
Bár én úgy gondolom (de ez nem fontos),hogy a matekot,fizikát érteni kell,nemcsak bemagolni.Ezeknek a tudományoknak az elméletét is érteni kell,mert a problémát a matematika nyelvére kell lefordítani.
Tessék,itt van egy előadás a BME-ről.
https://www.youtube.com/watch?v=JJt7lKBlaxU
Ha ez tetszik és érted is,akkor hajrá,de ha nem,akkor vmi mást kell keresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!