Segítenél, kérlek? Ma kaptam meg az érettségi bizonyítványt. Középszint. Ezek az eredmények születtek: Magyar: 70% (4) Történelem: 50% (3) Angol: 42% (3) Matek: 26% (2) Nagyon kilátástalan az életem...
Sosem tanultam semmit. Sem a két év alatt, sem vizsga időszakokban, így jött ez az eredmény. Amit megbántam. Egyetemre jelentkeztem sok alapképzésre, és 2 felsőoktatásra. Számoltam a pontszámot, 186 jött ki, +50 pont a motivációs beszéd, így 236.
Viszont alapképzésre 260 kéne.
Hogy mire vágyom? Egyetemre bejutni. Mik a kilátásaim? Menjek szintemelőre, vagy végezzek felsőoktatást? Vagy szerezzek jogsit, amit kövi tanévben beszámíthatnak, így meglesz a 260? Mik a kilátásaim nekem? ....
Amikre gondoltam:
- 1-2 tárgyból újra érettségizni
- szintemelő
- jogsit szerezni (amit talán már beszámíthatnak, de nem tudom, hány pontot dobna)
- VAGY ha felvesznek FSZ-re, inkább azt végezzem el?
Mert jogsit mindenképpen szerzek, már most kezdem is. Az érettségivel így már ne is bajlódjak inkább? Maradjak FSZ-en, és szerezzek még mondjuk jogsit?
Igen, erről konkrétan hallottam Gödöllőn az egyetemen. Sőt, bele is tudták volna számítani.
#2 Tudom, hogy kell ott tanulni. De nem gondolnám magam szörnyűnek, miközben tanulás nélkül értem el egy kézzel fogható eredményt. Én nem készültem érettségire.
Ha már bevállalom az egyetemet, akkor nem érdekel, el fogok kezdeni tanulni. Ha nincs más választásom, igenis meg fogom erőltetni.
A kérdésemre összpontosítsunk, amit feltettem. Mert ezek a kilátásaim vannak, és.. nem tudom, mi lenne a legjobb
#2 Nincs ötödik tárgy, csak 4 van a biziben. Mivel mi szakmát végeztünk ezelőtt, és abból már nem volt dolgunk. Központi fűtés és gázhálózat rendszerszerszerelő.
Pont számításnál is ez volt a probléma.... Azt írta a felvi, kötelező ötödik tárgyat jelölni. Oda semmit sem tudtam berakni, mert a szakmám nem egy tantárgy...
Tehát nekünk az érettségi biziben csak az a 4 van, amit leírtam.
Hova szeretnél menni?
Egy emeltet (de akár kettőt) célszerű lenne megcsinálnod, hiszen a középszintű érettségei pontjai nagyon alacsonyak lettek és a legtöbb szakon elvárás, hogy legyen egy emelted.
#7 A gödöllői MATE-re adtam le a jelentkezéseket, többféle alapképzésre. Egyik a gépészmérnök, amit elsőnek jelöltem.
Na meg Gyöngyösi MATE-n is megjelöltem két FSZ képzést.
A motivációs beszélgetéssel eléggé közeli pontszám jött ki. Nekem a gödöllői egyetem azt mondta, a jogsimat be tudnák számítani.
Most akkor ha én szerzek egy jogosítványt, jövő évben lehet, hogy már csak amiatt fel tudnak venni.
Szóval valahogy ehhez viszonyítsunk, mert a jogsit be tudják számítani.
De mivel még nincs, így nem lesz elég a pontszám. Így ha FSZ-re felvesznek, akkor az lesz.
De egyébként igen, az emelt magyar és töri nem hülyeség. Szerintem bőven meg tudnám csinálni tanulással.
Mert így is 0 tudással mentem be, és tök laza volt nekem a szóbeli is.
Magyarból pedig nulla tudással erős írásbeli és szóbeli lett.
Ehhez viszonyítva, amilyen érzékem van. Komoly tanulással lehet emeltem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!